Ingrediente
- 250 g capsuni
- 3-6 lg zahar
- 1 lg zeama de lamaie
- 400 g iaurt gras
- 150 ml frisca lichida
Mod de preparare
Capsunile se spala, se curata de codite si se pun intr-o craticioara. Se adauga zaharul peste ele si se lasa timp de 15 minute pentru a lasa sirop. Se aseaza craticioara pe foc si se lasa sa dea cateva clocote. Se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit bine se amesteca cu iaurtul si zeama de lamaie. Frisca lichida se mixeaza apoi se amesteca cu iaurtul si capsunile. Se omogenizeaza bine, se toarna amestecul intr-o cutie si se da la congelator pentru minim 4 ore. La fiecare ora se scoate si se amesteca pentru a zdrobi acele de gheata care se formeaza.
Se serveste in cupe dupa preferinta.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de capsuni cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|