Ingrediente
- 300 g iaurt 10 % grasime
- 2 lg miere de salcam Apidava
- 1 lgt flori de lavanda proaspete
- 1 ceasca zmeura proaspata
- In plus:
- 200 g ciocolata Nestle Noir
- cuburi de gheata
- zmeura
- lavanda
- menta
- 6 forme de briose din silicon
Mod de preparare
Florile de lavanda si zmeura le speli sub jet de apa rece. Adaugi mierea peste iaurt si omogenizezi. Adaugi florile de lavanda si zmeura, amestecand usor.
In fiecare forma torni din compozitie, astfel incat sa fie aproape pline. Dai formele la congelator pentru 2 ore.
Inainte de a servi inghetata, topesti ciocolata pe baie de aburi.
In boluri separate scoti cate 7-8 cuburi de gheata. Torni ciocolata fierbinte peste gheata si dai la frigider pentru 5 minute. Cand ciocolata s-a intarit, inlaturi usor cuburile de gheata. Vei obtine astfel o "cupa" speciala, in care asezi cate o briosa de inghetata, zmeura, lavanda si menta.
Nu uita de putin praf magic de iubire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de lavanda si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|