Ingrediente
Pentru 600 g de înghețată:
- 3 albușuri de ou
- 33 cl smantana pentru frisca
- 15 cl de sirop de menta de casa
- 60 g ciocolata amaruie
Mod de preparare
Mixam smantana intai usor, apoi la viteza din ce in ce mai mare pana obtinem o crema chantilly care se tine bine.
Incepem sa batem albusurile spuma. Adaugam treptat siropul de menta-reteta aici si continuam sa batem pana terminam siropul si pana cand albusurile se vor tine ca o bezea.
Se amestecă compozitia cu menta cu crema chantilly.
Puneti compozitia in sorbetiera timp de 45-50 minute.
Cand raman inca 10 minute, adaugati ciocolata rasa sau fulgi de ciocolata amaruie.
Puneti intr-un recipient la congelator si asteptati 4 ore inainte de a servi.
Dacă nu aveți sorbetiera in amestecul obtinut adaugati ciocolata rasa sau fulgi, amestecati si puneti intr-un recipient la congelator. Lasati 8 ore inainte de a servi.
Pofta Buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de menta cu ciocolata amaruie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|