Ingrediente
- 500 ml lapte;
- 250 ml smantana pentru frisca;
- 6 galbenusuri;
- 150 g zahar;
- esenta de vanilie;
- un praf de sare.
Mod de preparare
Se fierb laptele si smantana pana cand dau in clocote, dupa care se lasa sa se racoreasca.
Galbenusurile, zaharul, sarea si esenta de vanilie se mixeaza pana cand devin albicioase si cremoase. Se adauga laptele cu smantana si se incorporeaza. Compozitia se pune la foc mic si se amesteca in continuu pana cand se ingroasa putin. Se lasa apoi la racit, dupa care se pune intr-o caserola si se baga in congelator, amestecand-o din cand in cand pentru a nu forma cristale de gheata.
Se poate servi cu diverse toppinguri sau simpla.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|