Inghetata de vanilie

Postat de ancutsa in Dulciuri
16 Iun 2016 | 2676 vizualizari
Inghetata de vanilie

Aceasta este prima mea reteta de inghetata, pe care am incercat-o prin februarie, pentru ca imi place sa mananc inghetata chiar si iarna :) Ea a stat la baza multor experimente, insa inghetata mea preferata, dupa toate incercarile, ramane cea de vanilie. 

Ingrediente

  • Galbenusurile de la 4 oua,
  • 4-5 linguri zahar (sau dupa gust),
  • 1 varf de sare,
  • 250 ml lapte caldut,
  • 1 pastaie de vanilie;
  • 200 ml frisca lichida

Mod de preparare

Vasul de la aparatul de inghetata trebuie pus 8 ore la congelator.

Se  separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se freaca cu zaharul si un praf de sare, pana devin spumoase si albe.

Separat, se fierbe laptele intr-un vas in care adaugam semintele de la o pastaie de vanilie, impreuna cu pastaia. Apoi se lasa un pic la racit laptele (cat sa fie cald, nu oparit) si se toarna incet peste oua, amestecand continuu, pana omogenizam. Crema astfel obtinuta se va gati pe baie de aburi, pana incepe sa se ingroase un pic, dupa care se da de pe foc si se lasa la racit. Sfat: Daca se taie (pare ca s-a branzit), o lasati sa se raceasca, deoarece crema se va putea folosi in continuare.

 

Separat, se bate frisca lichida, dar mai moale. Apoi incepem sa adaugam crema de oua cate un pic, mixand continuu, pana vedem ca s-a intarit frisca.

Crema obtinuta se toarna in aparatul de facut inghetata, care o va amesteca timp de 15 pana la 30 de minute (sau in functie de aparatul pe care il aveti). Daca nu aveti aparat special, se da crema la congelator si din 30 in 30 de minute se scoate si se amesteca, pentru a nu face ace, pana avem inghetata de consistenta dorita.

Timpul practic de pregatire este de aprox 1 ora si jumatate.

Se poate servi cu dulceata preferata.

 

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/02/inghetata-de-vanilie.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert inghetata de mango si vanilie

Postat de katty

Desert inghetata de mango si vanilie

Descojim fructul de mango si il taiem cubulete. Il punem intr-o craticioara impreuna cu apa si dam cateva clocote, dupa care il mixam bine. Daca vrem un piure fin putem sa il trecem prin sita. Il...

Citeste continuarea

Desert turnulete cu inghetata de iaurt si biscuiti cu jeleu de portocale

Postat de katty

Desert turnulete cu inghetata de iaurt si biscuiti cu jeleu de portocale

Amestecam iaurtul cu smantana si zaharul pudra. Pornim masina de inghetata si turnam amestecul.Peste 20 de minute va fi gata. Montam turnuletele direct pe farfurii cu ajutorul unor discuri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.06.2016, 17:23
la 16.06.2016, 17:26
buna!
la 16.06.2016, 17:46
delicioasa
la 16.06.2016, 17:56
buna
la 16.06.2016, 17:58
Va multumesc frumos! :">

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking