Ingrediente
- 4 galbenusuri de ou
- 150 g zahar(eu as lasa 100 g pentru gustul meu)
- 150 ml lapte
- 400 ml smântâna pentru frisca 30% grasime
- 1 pastaie de vanilie
Mod de preparare
Am mixat galbenusurile împreuna cu zaharul pâna am obtinut o crema.
Am scos semintele de la pastaia de vanilie si le-am pus în lapte.Am încalzit usor laptele împreuna cu 200 ml smântâna pentru frisca,apoi le-au turnat peste crema de oua.
Am pus amestecul într-o cratita pe baie de aburi pâna ce a început sa se îngroase.
Nu trebuie lasat foarte mult,nu vrem sa gatim excesiv ouale.
Am lasat amestecul sa se raceasca foarte bine,apoi am încorporat cei 200 ml smântâna ramasa,pe care am mixat-o bine.
Am mai lasat la frigider ca sa se raceasca foarte bine.
Am împartit compozitia în cele doua recipiente ale masinii de înghetata (recipientele le-am lasat la congelator peste noapte) si am lasat masina sa-si faca treaba timp de 1 ora.
In mod normal,operatiunea ar trebui sa dureze 20-30 minute.
Cum am spus,a trebuit s-o mai las putin la congelator înainte de a o servi.
Poftă bună !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|