Ingrediente
- 3 galbenusuri
- 120 g zahar
- 3 plicuri zahar vanilat
- 1 cana cu lapte
- 150 ml frisca lichida
- 50 g ciocolata amaruie
Mod de preparare
Intr-o craticioara se pun galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza bine compozitia pana se deschide la culoare si isi dubleaza volumul. Se adauga laptele si se mixeaza usor. Se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana incepe sa se ingroase.
Va face spuma cat timp este pe foc, dar va disparea pe masura ce se ingroasa crema. Dupa ce s-a ingrosat, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, eventual se pune intr-o oala mai mare cu apa rece si se amesteca pentru a grabi procesul de racire.
Se bate bine frisca. Se amesteca cu rema de vanilie. Ciocolata amaruie se taie bucatele cat mai mici. Se omogenizeaza impreuna cu crema, se toarna intr-o cutie care se da la congelator pentru cel putin 4 ore.
Se serveste ornata cu sos de ciocolata sau sirop de zmeura, sau cu ce doriti.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (44)
|