Inghetata de vanilie cu cirese

Postat de eduard_09 in Dulciuri
14 Iun 2016 | 1870 vizualizari
Inghetata de vanilie cu cirese

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura amidon
  • 250 ml frisca
  • cirese

Mod de preparare

Intr-o cratita adaugam laptele si zaharul, punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam galbenusurile batute,amidonul amestecat cu putin lapte.

Amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca,la final adaugam esenta de vanilie,acoperim si lasam sa se raceasca bine.

Intre timp mixam frisca(eu am folosit smantana si am mixat-o impreuna cu 100 g zahar), adaugam crema de vanilie si amestecam cu paleta.

Intr-o caserola adaugam crema-cirese(fara samburi si spalate), crema-cirese-crema si dam la congelator cateva ore.

Eu am dorit inghetata in forma de tort dar voi puteti amesteca ciresele cu crema si dupa care se adauga in pahare de unica folosinta sau caserola.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert gofre cu ciocolata si inghetata de vanilie

Postat de RODIMUR

Desert gofre cu ciocolata si inghetata de vanilie

Se amestecă bine ingredientele solide: făina, zahărul pudră și cel vanilinat, sarea, bicarbonatul de sodiu și cacaua. Se adaugă ouăle, se încorporează și apoi se toarnă laptele,...

Citeste continuarea

Desert tort inimioara, din inghetata de vanilie si ciocolata - Reteta nr. 600

Postat de RODIMUR

Desert tort inimioara, din inghetata de vanilie si ciocolata - Reteta nr. 600

Mai întâi se pregătește ciocolata, care se mărunțește. Gălbenușurile se mixează cu zahărul tos, vanilia și laptele, după care compoziția se dă la bain-marie, la foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2016, 12:57
Bunaaa
la 14.06.2016, 13:26
imi place!
la 14.06.2016, 14:19
la 14.06.2016, 14:22
Bună rău!
la 14.06.2016, 15:35

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking