Inghetata de vanilie de ciocolata straciatella cu fructe proaspete

Postat de artistique in Dulciuri
29 Iul 2013 | 2857 vizualizari
Inghetata de vanilie de ciocolata straciatella cu fructe proaspete

Bun si rapid ! Inghetata de ciocolata straciatella , cu fructe proaspete de padure !!!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru inghetata de cacao:
  • 3 linguri zahar
  • 1 cana lapte
  • putina sare
  • 10 g pudra de cacao neindulcita
  • 3 galbenusuri
  • 55 g ciocolata amaruie , facuta marunt la robot
  • 500 ml smantana grasa
  • 5 ml senta de rom.
  • Ingrediente pentru inghetata de vanilie :
  • 300 ml lapte
  • 100 g zahar pudra
  • 4 galbenusuri de ou
  • 2 pastai de vanilie
  • 300ml smantana
  • 15 ml senta de vanilie;
  • Alte ingrediente :
  • fructe de padure : mure,zmeura,afine
  • optional topping.

Mod de preparare

Mod de preparare inghetata de cacao :

Se pune intr-o oala la foc mediu laptele cu zahar, sarea si pudra de cacao.

Se amesteca constant.

Imediat ce fierbe dam compozitia la foc mic.

Intr-un castron separat batem putin galbenusurile de ou si adaugam treptat jumatate de ceasca de compozitie lichida fierbinte.

Punem inapoi cratita pe foc la flacara mica, amestecand continuu pana se ingroasa.

Dupa ce compozitia s-a ingrosat, se ia de la foc si se adauga bucatelele de ciocolata amestecand pana la omogenizare.

Se lasa la racit la temperatura camerei.

Mod de preparare inghetata vanilie:

Fierbeti laptele pana il aduceti in punctul de fierbere spre clocot.

Amestecati bine zaharul si galbenusurile pana la omogenizare.

Asezati castronul pe un prosop umed si turnati treptat laptele fierbinte peste oua si zahar, amestecand continuu.

Lasati sa se raceasca la temperatura camerei.

Spre final :

Cand observi ca s-au racit complet ambele compozitii , le asezi in congelator separat una de alta in 2 casolete .

Compozitia de inghetata trebuie sa stea la congelator pentru aproximativ 4-5 ore ,amestecand la fiecare 40 minute pentru a sparge cristalele de gheata.

Amestecati-o cu furculita inghetata foarte, foarte bine. In acest fel, veti obtine o inghetata cremoasa si fina, fara cristale.

Apoi acoperiti inghetata cu un capac si lasati-o normal in congelator.

Serviti cu fructe de padure proaspete si un topping preferat !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie de ciocolata straciatella cu fructe proaspete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu gem de prune si migdale

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu gem de prune si migdale

Foile : Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul pana acesta se topeste, apoi adaugam galbenusurile, amoniacul stins cu zeama de lamaie , omogenizam. Adaugam faina si amestecam la final...

Citeste continuarea

Desert tarta cu crema de portocale si dulceata, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu crema de portocale si dulceata, fara zahar

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece, taiat cuburi, iaurtul, oul si amestecati usor. Adaugati melasa, karobul, praful de sare si coaja de portocale, mixati totul. Faina cernuta o incorporati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.07.2013, 11:07

La tipsul 2 temperatura trebuie sa fie sub -18 grade, nu peste!
la 29.07.2013, 12:16
Super delicioasa
la 29.07.2013, 13:31
Da scuze de gresala mea , dar eram obosita ca le-am incarcat aseara toate retetele si incercam la unele sa-mi reamintesc gramajele; daca mai semnalati greseli va rog sa-mi spuneti ca sa corectez, multumesc ! ^^
la 30.07.2013, 15:27
absolut senzationala!
la 01.08.2013, 09:31

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking