Inima de vitel cu legume si salvie

Postat de mihaelar63 in Vita
29 Noi 2015 | 3920 vizualizari
Inima de vitel cu legume si salvie

   Baietilor mei le place inima. De  aceasta data  m-am inspirat dintr-o reteta italieneasca. Ingredientul care face diferenta este salvia.

Ingrediente

  • 800 g inima de vitel
  • 100 ml ulei masline
  • 100 ml sos napoletan Cirio [ rosii + ceapa ]
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 lingura pasta ardei Kapia
  • 1 lingurita boia rosie de ardei
  • 1 lingurita salvie tocata
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

  1.  Inima de vitel se curata de  grasime si  partile albicioase. Ideal ar fi sa se tina macar o ora in apa rece [ pentru a iesi sangele din ea ] daca nu se spala bine  cu pa rece. Se taie felii.
  2. Curatati si spalati ceapa si morcovul. Ceapa se taie pestisori, morcovul rondele nu foarte subtiri.
  3. Se incalzeste uleiul de masline si se soteaza inima adugandu-se ceapa, morcovul,  boiaua, sare, salvia si pasta de ardei .
  4. Se pune o cana de apa si se fierbe inabusit 30 minute.
  5. Se gusta daca este patrunsa. In caz afirmativ  se aduga sosul napoletan.
  6. Asezonati cu sare, piper si decorati cu patrunjel verde. Noi am avut ca garnitura paste si muraturi asortate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inima de vitel cu legume si salvie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Vita cu ardei dulce-acrisor

Postat de Oana

Vita cu ardei dulce-acrisor

Carnea se condimenteaza cu sare si piper. Se incinge uleiul, se pune carnea si usturoiul intreg, zdrobit, cu tot cu coaja. Cand incepe sa se rumeneasca se intoarce si pe partea cealalta si se...

Citeste continuarea

Cina de duminica -costita de vitel

Postat de mihaelar63

Cina de duminica -costita de vitel

Costitele se spala si se portioneaza in bucati potrivite . Fierbeti costitele in apa cu sare 30 minute . Nu aruncati zeama , aceasta poate constitui  baza unei supe /...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2015, 16:23
deliciooos!
la 29.11.2015, 16:23
Ce bunatate,ciorbitza aduc eu
la 29.11.2015, 16:29
Criss daca nuajunge ciorbita am si eu cateva in asteptare
la 29.11.2015, 16:29
La irgane nu ma prea inghesui,dar e colorat si frumos cum ne-ai obisnuit
la 29.11.2015, 16:37
Suferea dupa vreo vitica si i-ai taiat suferinta-n tava?

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking