Ingrediente
- 500 g inimi de curcan
- 1 lingură făină
- 1 legătură ceapă verde (4-5 fire)
- 2 linguri ulei
- 2 linguri unt
- 1 lingură pastă de tomate
- 200 ml vin roșu sec
- sare
- piper
- frunzulițe pătrunjel
Mod de preparare
Se curăță inimile de eventualele pielițe și vene. Se taie pe jumătate, se spală, se lasă la uscat și se presară cu făină. Încingem o tigaie, adăugăm uleiul și untul. Se adaugă bucățile de inimă și se călesc 2 minute, nu mai mult pentru că se vor întări. Adăugăm ceapa verde tocată mărunt doar partea albă. După 1-2 minute adăugăm pasta de tomate diluată cu puțină apă și vinul roșu. Lăsăm la foc mic pentru aprox. 5 minute.
Condimentăm cu sare și piper. Se servește cu salată verde sau salată de varză și ornăm cu frunzulițe de pătrunjel și fire de ceapă verde tocate mărunt.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Inimi de curcan în sos de vin" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|