Ingrediente
- 1 pachet inimi de pui (cca 600 g)
- 1 pachet ficatei de pui (cca 500 g)
- 2 ardei grasi colorati
- 1 legatura ceapa verde
- 1 ceapa
- fulgi de chili
- 1 lamaie
- 5-6 catei usturoi
- 10 rosii cherry
- busuioc proaspat
- vin alb
- 100 ml suc de rosii
- oregano
- marar
- sare
- piper
- ulei de masline
Mod de preparare
Spalam ficateii si inimile si le punem la marinat separat. Pentru marinare, folosim usturoi, dupa gust, o jumatate de lingurita de fulgi de ardei iute, sare, piper, o lingura de ulei de masline si vin alb sec. Taiem lamaia in doua si stoarcem cate o jumatate de lamaie peste ficatei si peste inimi. Amestecam bine si lasam sa se marineze la temperatura camerei, timp de 30 de minute. Intre timp, pregatim celelalte ingrediente: tocam ceapa, ardeii si busuiocul. Incingem 1 lingurita de ulei de masline si adaugam ceapa, amestecand des. Punem inimioarele cu tot cu marinata lor si lasam sa fiarba la foc mare pana se albesc si adaugam ficateii. Lasam sa dea cateva clocote impreuna, amestecand des. Cand a scazut putin sosul, adaugam sosul de rosii, cat mai gros. Apoi adaugam ardeii grasi tocati cubulete mari si ceapa verde tocata. Lasam sa fiarba 2-3 minute, adaugam rosiile cherry intregi sau jumatati si amestecam bine. Dupa 2-3 clocote, oprim focul si adaugam plantele aromatice (busuioc, oregano, marar). Lasam sa se racoreasca putin si mai adaugam busuioc proaspat. Servim calda.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Inimi si ficatei de pui a la mediterraneo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|