Inimi si ficatei de pui a la mediterraneo

Postat de ladydi in Ficat
26 Feb 2017 | 2477 vizualizari
Inimi si ficatei de pui a la mediterraneo

Reteta acesta am gasit-o mai de mult pe net si am facut-o de cateva ori. Este foarte gustoasa.

Ingrediente

  • 1 pachet inimi de pui (cca 600 g)
  • 1 pachet ficatei de pui (cca 500 g)
  • 2 ardei grasi colorati
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ceapa
  • fulgi de chili
  • 1 lamaie
  • 5-6 catei usturoi
  • 10 rosii cherry
  • busuioc proaspat
  • vin alb
  • 100 ml suc de rosii
  • oregano
  • marar
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Mod de preparare

Spalam ficateii si inimile si le punem la marinat separat. Pentru marinare, folosim usturoi, dupa gust, o jumatate de lingurita de fulgi de ardei iute, sare, piper, o lingura de ulei de masline si vin alb sec. Taiem lamaia in doua si stoarcem cate o jumatate de lamaie peste ficatei si peste inimi. Amestecam bine si lasam sa se marineze la temperatura camerei, timp de 30 de minute. Intre timp, pregatim celelalte ingrediente: tocam ceapa, ardeii si busuiocul. Incingem 1 lingurita de ulei de masline si adaugam ceapa, amestecand des. Punem inimioarele cu tot cu marinata lor si lasam sa fiarba la foc mare pana se albesc si adaugam ficateii. Lasam sa dea cateva clocote impreuna, amestecand des. Cand a scazut putin sosul, adaugam sosul de rosii, cat mai gros. Apoi adaugam ardeii grasi tocati cubulete mari si ceapa verde tocata. Lasam sa fiarba 2-3 minute, adaugam rosiile cherry intregi sau jumatati si amestecam bine. Dupa 2-3 clocote, oprim focul si adaugam plantele aromatice (busuioc, oregano, marar). Lasam sa se racoreasca putin si mai adaugam busuioc proaspat. Servim calda.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimi si ficatei de pui a la mediterraneo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ficat de pui prajit la tigaie, reteta rapida cu un rezultat suculent si delicios

Postat de katty

Ficat de pui prajit la tigaie, reteta rapida cu un rezultat suculent si delicios

Cum se prepara Ficat de pui prajit la tigaie, reteta rapida cu un rezultat suculent si delicios: Curatam bine ficatul de pielite, il spalam bine si il scurgem. Il punem intr-un castron si...

Citeste continuarea

Ficatei de pui cu mazare

Postat de oanapl

Ficatei de pui cu mazare

Cureți legumele și le speli. Toci ceapa mărunt, morcovii îi dai pe răzătoarea mică, iar roșia si ardeii le tai cubulețe. Usturoiul îl tai feliuțe.  Ficățeii de pui...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.02.2017, 07:09
la 26.02.2017, 07:53
Bunătate de ficăței!
la 26.02.2017, 08:55
la 26.02.2017, 09:53
Buna!
la 26.02.2017, 09:57
ala bala portocala.....

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking