Inimi si ficatei de pui a la mediterraneo

Postat de ladydi in Ficat
26 Feb 2017 | 2459 vizualizari
Inimi si ficatei de pui a la mediterraneo

Reteta acesta am gasit-o mai de mult pe net si am facut-o de cateva ori. Este foarte gustoasa.

Ingrediente

  • 1 pachet inimi de pui (cca 600 g)
  • 1 pachet ficatei de pui (cca 500 g)
  • 2 ardei grasi colorati
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ceapa
  • fulgi de chili
  • 1 lamaie
  • 5-6 catei usturoi
  • 10 rosii cherry
  • busuioc proaspat
  • vin alb
  • 100 ml suc de rosii
  • oregano
  • marar
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Mod de preparare

Spalam ficateii si inimile si le punem la marinat separat. Pentru marinare, folosim usturoi, dupa gust, o jumatate de lingurita de fulgi de ardei iute, sare, piper, o lingura de ulei de masline si vin alb sec. Taiem lamaia in doua si stoarcem cate o jumatate de lamaie peste ficatei si peste inimi. Amestecam bine si lasam sa se marineze la temperatura camerei, timp de 30 de minute. Intre timp, pregatim celelalte ingrediente: tocam ceapa, ardeii si busuiocul. Incingem 1 lingurita de ulei de masline si adaugam ceapa, amestecand des. Punem inimioarele cu tot cu marinata lor si lasam sa fiarba la foc mare pana se albesc si adaugam ficateii. Lasam sa dea cateva clocote impreuna, amestecand des. Cand a scazut putin sosul, adaugam sosul de rosii, cat mai gros. Apoi adaugam ardeii grasi tocati cubulete mari si ceapa verde tocata. Lasam sa fiarba 2-3 minute, adaugam rosiile cherry intregi sau jumatati si amestecam bine. Dupa 2-3 clocote, oprim focul si adaugam plantele aromatice (busuioc, oregano, marar). Lasam sa se racoreasca putin si mai adaugam busuioc proaspat. Servim calda.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimi si ficatei de pui a la mediterraneo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tagliatele cu sos de leurda si ficatei

Postat de sufletista

Tagliatele cu sos de leurda si ficatei

Ficateii ii curatam si ii punem la fiert in apa cu sare. Calim ceapa tocata marunt cu leurda cateva secunde, adaugam dulceata si bulionul, cana de apa si lasam pe foc pana ce incepe sa fiarba,...

Citeste continuarea

Ficatei de pui cu mazare verde

Postat de mihaelar63

Ficatei de pui cu mazare verde

Legumele se curata si se spala. Morcovul si usturoiul se taie rondele. Ardeiul se taie cubulete. Ceapa se toaca marunt. Ficateii de pui se curata de pelite si se spala cu apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.02.2017, 07:09
la 26.02.2017, 07:53
Bunătate de ficăței!
la 26.02.2017, 08:55
la 26.02.2017, 09:53
Buna!
la 26.02.2017, 09:57
ala bala portocala.....

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking