Inimioare de turon de migdale si ciocolata pentru indragostiti

Postat de naomy in Prajituri
10 Feb 2012 | 4883 vizualizari
Inimioare de turon de migdale si ciocolata pentru indragostiti

Este o reteta super de fina si delicata pentru ocazii speciala cu ingrediente specifice sezonului de iarna.

Ingrediente

  • 150 gr turon de migdale 
  • 100 gr faina
  • 100 mil lapte
  • 80 gr zahar brun
  • 50 gr migdale crude (sa nu fie prajite)
  • 50 gr de alune invelite in ciocolata( vezi foto nr 1)
  • 2 oua
  • 30 gr nutela
  • 1 lingurita praf de copt
  • un vf cutit sare
  • Glazura
  • 200 mil frisca lichida
  • 100 cuisoare de ciocolata
  • 150 gr nutela.
  • 4 bucati de smochine macerate in rom
  • 40 mil rom
  • Pentru decor 
  • 4 bucatii ciocolata alba 
  • o forma de inimioara mica 

Mod de preparare

Pentru inceput am pregatit o tava de 30 cm, pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Apoi am inceput prepararea blatului, am macinat migdalele in bucatele un pic mai mari, apoi la fel am procedat si cu bombonelele de alune invelite in ciocolata si am taiat in bucatele mici smochinele. Separat am inceput sa mixez ouale cu zaharul brun pana la dublarea volumului, apoi am sfaramat turonul si am mixat in continuare adaugand pe rand migdalele, bombonele, laptele, nutella, smochinele si apoi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza faina si se incorporeaza romul. Se mai amesteca putin si se toarna in tava tapeta si se da la cuptorul incins la 180 grade cam 20 -25 min. De preferinta este ca blatul sa fie un pic mai moale asa ca eu am lasat doar 20 minute si apoi am pregatit un prosop de bucatarie pe care am presarat cateva firicele de zahar si am turnat blatul cu fata in jos si l-am lasat la racit. Eu am urmat acest procedeu si a functionat de minune, nu s-a lipit deloc blatul si am putut decupa inimioarele foarte bine am facut asta cand era inca caldut blatul .

Glazura

Am incalzit frisca lichida in care am topit cuisoarele de ciocolata si am luat de pe foc craticioara. Se adauga nutella si se amesteca bine pana se formeaza o crema usor lichida care se lasa la racit cateva minute. Acum cand totul este gata, luam inimioarele decupate din blat si le trecem prin glazura obtinuta si le asezam pe un platou intins.

Din patratele de ciocolata alba se obtin inimioare exact dupa cum se vede in imagine. Sa nu va speriati daca observati ca va ramane mult material din blatul ramas (ramasite) si cumva sa incercati se le aruncati, chiar daca sunt bucati mai mici si ele  pot fi glazurate ,deoarece ramane glazura suficienta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare de turon de migdale si ciocolata pentru indragostiti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cheesecake Brownies - Negresa cu branza

Postat de Corina33

Cheesecake Brownies - Negresa cu branza

Ciocolata rupta bucatele se topeste impreuna cu untul pe aburi sau la microunde. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca putin, cat sa nu fie fierbinte. Se adauga zaharul si se amesteca bine...

Citeste continuarea

Mousse cu capsuni si branza mascarpone Delaco

Postat de gusti

Mousse cu capsuni si branza mascarpone Delaco

 Se combina zaharul cu 60 ml apa intr-o cratita mica, se amesteca putin, pana zaharul se dizolva. Gelatina se pune peste siropul de zahar si se amesteca pana se dizolva. Se lasa la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2012, 13:08
super esquisito ,perfect pentru o seara romantica
la 10.02.2012, 14:17
faine si bune
la 10.02.2012, 14:37
tare dragute
la 10.02.2012, 14:38
la 10.02.2012, 14:46
frumusele tare

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking