Invartita cu dovleac

Postat de oanapl in Prajituri
28 Feb 2017 | 3503 vizualizari
Invartita cu dovleac

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 120 g smantana
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf sare
  • pentru umplutura:
  • 500 g pulpa dovleac
  • 110 g zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita amidon
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Intr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un aluat neted pe care il invelesti intr-o folie si il dai la frigider pentru o ora.

Intre timp, razi pulpa de dovleac pe razatoarea cu ochiuri mari, adaugi  zaharul si amesteci. Pui cratita pe foc si lasi sa se caleasca dovleacul impreuna cu zaharul, pana cand sucul lasat de dovleac scade. Dizolvi amidonul intr-o lingurita cu apa, il adaugi peste piureul de dovleac impreuna cu scortisoara si zaharul vanilat. Mai lasi sa fiarba incet, inca 1 minut, apoi lasi compozitia sa se raceasca complet.

Scoti aluatul din frigider si il intinzi pe masa de lucru bine infainata. Intinzi un dreptunghi cu lungimea de 40 cm si latimea de 20 cm.

Intinzi piureul de dovleac pe toata suprafata aluatului, apoi  rulezi aluatul cat mai strans. Sulul de aluat trebuie sa aiba in intregime aceeasi grosime. 

Apuci un capat al sulului si incepi sa il rotesti  spre interior, dandu-i forma de melc. Pregatesti o forma de tort cu diametrul de 18 cm, pe care o tapetezi cu hartie de copt. Pui inauntru melcul de aluat.

Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 190 de grade Celsius, pentru 40-45 de minute, pana cand se rumeneste frumos si aluatul are o crusta crocanta.

 Scoti invartita din cuptor, o lasi in tava in jur de 20 de minute sa se racoreasca. Dupa ce s-a racit bine, o pudrezi cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert invartita cu dovleac si nuca

Postat de sufletista

Desert invartita cu dovleac si nuca

Intr-un vas cernem faina, adaugam zaharul, sarea; amestecam, facem o adancitura, adaugam smantana amestecata cu ouale, praful de copt stins in otet. Incepem sa framantam un aluat, adaugand...

Citeste continuarea

Învârtită cu dovleac

Postat de gicuta69

Învârtită cu dovleac

        Mai intai calim dovleacul cu zahar si zaharul vanilat. Cat timp se raceste, pregatim aluatul.         Se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2017, 13:28
mmm... ce bine arata!
la 28.02.2017, 13:34
Multumesc!
la 28.02.2017, 13:53
delicios
la 28.02.2017, 14:58
la 28.02.2017, 15:16
O batuta n-ai?

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking