Islere cu migdale

Postat de Bianca20 in Prajituri
28 Iul 2015 | 7170 vizualizari
Islere cu migdale

Ingrediente

  • 200 g. faina;
  • 100 g. migdale;
  • 100 g. zahar;
  • 180 g. unt;
  • un praf de sare;
  • gem de caise, prune etc;
  • 150 g. ciocolata amaruie.

Mod de preparare

 Faina se cerne impreuna cu sarea intr-un bol. Se adauga untul rece si taiat cubulete. Se amesteca pana ce se formeaza un aluat sfaramicios. Migdalele si zaharul se dau impreuna prin blender si se adauga peste aluat. Se framanta bine sa se omogenizeze. Se impacheteaza in folie alimentara si se da la frigider pentru 30-60 de minute. Dupa recerea timpului, se scoate aluatul si se intinde o foaie subtire de 5-6 milimetri. Se decupeaza cerculete cu o forma si se pun in tava de copt tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor pentru 8-10 minute la 200 de grade. Se scot si se lasa la racit cateva minute in tava, dupa care se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet. Se pune gem pe o parte din fursecuri si se acopera cu celelalte. Se orneaza cu ciocolata topita pe baie de aburi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere cu migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Brownie cu crema de branza

Postat de GeorgianaGrigorescu

Brownie cu crema de branza

Topim ciocolata cu untul. Mixam ouale cu zaharul si sarea pana cresc in volum si devin spumoase. Adaugam ciocolata topita in fir subtire mixand in continuare, apoi nucile taiate , biscuitii...

Citeste continuarea

Desert tarta crumble cu mascarpone si capsuni

Postat de Corina33

Desert tarta crumble cu mascarpone si capsuni

Rețeta este pentru o formă de tort cu diametrul de 22 sau 24 cm, pe care o tapetez cu hartie de copt sau unt și făină. Pentru aluat amestecăm toate ingredientele uscate: făina,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2015, 12:44
Ce bune sunt!
la 28.07.2015, 12:46
Ce de islere faceam si eu cand eram tanara Foarte frumos ti-au iesit
la 28.07.2015, 12:47
sunt foarte faine , Bianca arunca si la mine doua
la 28.07.2015, 12:51
Si la mine vreo 3-4 ca-s tare bune
la 28.07.2015, 12:56
bune bune

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking