Jagerschnitzel (Snitel de porc cu sos de ciuperci)

Postat de Satisfyyourcravings in Porc
23 Noi 2016 | 5563 vizualizari
Jagerschnitzel (Snitel de porc cu sos de ciuperci)

Ingrediente

  • Pentru snitele:
  • 2 bucati muschi de porc pentru snitele, aplatizate cu un ciocan pentru snitele sau un sucitor
  • 100 grame pesmet
  • 1 lingura faina
  • sare/piper
  • 1 ou
  • ulei vegetal
  • Pentru sosul de ciuperci:
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 120 grame ciuperci feliate
  • 1/2 cana de supa
  • 50 ml smanatana pentru gatit
  • sare, piper
  • 1/2 lingura de faina sau amidon din porumb
  • Pentru cartofii la cuptor:
  • cativa cartofi de marime medie, curatati si taiati
  • sare
  • piper
  • paprika afumata
  • usturoi pudra
  • ceapa pudra
  • ulei de masline
  • Pentru salata:
  • rosii cherry
  • felii de castravete
  • fasii de ardei gras
  • cateva masline Kalamata, fara samburi
  • 1/2 ceapa rosie taiata julienne
  • salata iceberg
  • Pentru dressing:
  • 3 linguri maioneza din iaurt (poate fi inlocuita cu maioneza obisnuita)
  • 1/2 lingura otet din vin alb
  • 1 lingura parmezan ras
  • oregano. maghiran, patrunjel si busuioc uscate
  • ulei de masline
  • putina apa
  • 1/4 lingurita zahar sau miere
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita usturoi pudra

Mod de preparare

Cartofii se amesteca cu condimentele si se gatesc in cuptorul preincalzit la 200 de grade, 40 de minute, pana sunt crocanti. 

Se amesteca toate ingredientele pentru dressing.

Se amesteca pesmetul, sare, piper si faina intr-o farfurie si se bate oul in alta.

Se dau snitele mai intai prin ou, apoi prin pesmet si se prajesc in putin ulei, la temperatura medie spre mica 4-5 minute pe parte, in functie de grosime. 

Se transfera pe o farfurie si se pastreaza la cald. 

In aceeasi tigaie, se adauga ceapa si ciupercile si se calesc pana devin aurii. Se adauga supa si se fierbe la foc mic, 10-12 minute. Se adauga apoi smanatana si faina sau amidonul din porumb si se mai fierbe pana devine un sos onctuos. Se adauga sare si piper dupa gust. 

Se amesteca toate ingredientele pentru salata si se stropeste cu dressing. 

Se servesc snitele acoperite de sosul de ciuperci, impreuna cu salata si cartofii la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jagerschnitzel (Snitel de porc cu sos de ciuperci)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Varza a la Cluj

Postat de Oana

Varza a la Cluj

Opariti varza murata daca este prea sarata, apoi taiati-o fideluta. Taiati cubulete ceapa. Puneti uleiul sa se incinga bine intr-o cratita incapatoare, adaugati...

Citeste continuarea

Mancare de cartofi cu scaricica afumata de porc

Postat de panacris

Mancare de cartofi cu scaricica afumata de porc

Ceapa se curață, se toacă mărunt și se pune la călit în ulei și puțină apă, împreună cu ardeii tocați mărunt. Scăricica se taie bucățele, cât o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2016, 22:10
Yamyy, ce bine arata!
la 23.11.2016, 22:12
Am mancat in Germania, o bunatate ai preparat!
la 23.11.2016, 22:34
la 23.11.2016, 23:03
ce bun e
la 23.11.2016, 23:10

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking