Ingrediente
- 200 grame faina
- 125 grame zahar
- 125 grame unt
- 1 ou
- 1 lingura plina scortisoara
- 1 lingurita sare
- 1 praf de copt
- 1 zahar vanilat
Mod de preparare
Untul moale se amesteca cu zaharul apoi se adauga faina, praful de copt, condimentele(scortisoara) si praful vanilat, sarea.
Se face prin amestec o bila bine omogena(cu mana) si se lasa la frigider sa se odihneasca cca 1 ora.
Pe masa de lucru curata se rup bile din aluat si se aplatiseaza cu mana (rotunde) se pun pe hartie de copt si se dau la cuptorul incalzit la foc mic cca 175 grade cca 15 min.
Se scot se lasa sa se intareasca putin pt a nu se rupe la scosul din tava(ies mai sfaramicioase).
Eu am facut cu ceva forme(inimi si steaua in 6 colturi :) ) dar initial se fac rotunde fara forma cu mana, biluta, apasat pe masa , pus in tava, copt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Jodenkoeken(prajiturele evreiesti)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|