Ingrediente
- 800 g grasime de la pulpa
- 1 cana de apa
- sare
Mod de preparare
Se taie bucatele grasimea de porc, cubulete, se lasa si putina carnita e si mai buna
Se pun intr-o cratita pe foc cu 1/2 cana de apa si se amesteca bine ,se pune si putina sare .
Cand jumarile au inceput sa se prajeasca se mai pune inca 1/2 canita de apa si se lasa pana scade bine ,iar dupa ce apa a scazut se rumesc frumos.
Se pun intr-o strecuratoare, se apasa putin cu o lingura de lemn pt a se scurge grasimea ramasa in ele (asta daca e cazul,la mine nu a fost cazul,in schimb bunica mea asa facea)
Dupa ce s-au scurs se pun pe intr-o cutie sau borcan cu capac si se pastreaza la frigider (la noi nu a fost cazul, ca nici nu au ajuns sa se raceasca bine ,ca s-au si terminat)
Cantitatile sant ce am reusit eu sa aleg ,dar ideia e sa se puna apa
Cu rosii si paine ...o nebunie
PS:va pun o poza cu pulpa de porc de unde am ales pt jumari
Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari de porc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|