"Kabsa" cu pui

Postat de Mihaela11_jo in Pui
13 Dec 2010 | 8068 vizualizari

"Kabsa" este o mancare care se serveste mai ales in Arabia Saudita , unde multi o socotesc mancarea nationala,dar si in restul tarilor din golf; totusi se pare ca este originara din Yemen. Este o mancare mixta : orez si carne. Condimentele care o fac deosebita sunt: piperul,cuisoarele,cardamomul,sofranul,scortisoara,lamaia neagra,foile de dafin si nucsoara. Carnea folosita poate fi de miel,pui,capra,crevete. Aroma este imbogatita de stafide, semintele de pin, migdale si cajou. Carnea poate fi gatita in diverse moduri. “Mandi” este o tehnica beduina in care carnea de miel condimentata este grilata intr-o groapa in pamant, care se acopere pana carnea este gata. “Mathbi” este un alt procedeu beduin, in care carnea condimentata este plasata pe pietre plate asezate pe jaratec. “Madghoot” este tehnica de fierbere a carnii in cratita de fiert sub presiune. Loomi sunt lamai uscate negre; sunt foarte populare in tarile arabe si Iran.Se obtin prin fierberea si uscarea lamailor verzi.Dau mancarii un gust astringent si pot fi puse in orez intregi sau macinate cu restul condimentelor.

Inapoi la reteta

Comentarii (30)

la 13.12.2010, 21:31
la 13.12.2010, 21:32
Arata intr-un mareee fel...si multumesc ca imparti cu noi din arta culinara orientala....retete delicioase...le apreciez foarte mult!
la 13.12.2010, 21:37
Multumesc retetegg
la 13.12.2010, 21:37
ce mancare sofisticata si interesanta bravo Mihaela
la 13.12.2010, 21:38
Multumesc Ruxy;varietatea condimenteleor orientale e extraordinara
In plus stafidele ii dau o aroma deosebita; si e si foarte usor de facut, cand ai musafiri multi ca in tarile arabe
la 13.12.2010, 21:43
ce bine arata
la 13.12.2010, 21:43
Multumesc Dia!
Orezul in tarile arabe este garnitura de baza si se gateste in foarte multe variante
la 13.12.2010, 21:44
Multumesc postavaru; esti invitata la masa
la 13.12.2010, 21:46
Mihaele,sper ca mai ai si pentru mine o portie.
la 13.12.2010, 21:49
frumos si interesant5
la 13.12.2010, 22:17
Ce bine arata si ce reteta interesanta
la 13.12.2010, 22:17
Sylvie azi a nins si am stat acasa, asa ca am facut o portie mareeeeeeeee!
la 13.12.2010, 22:18
Multumesc Mena
la 14.12.2010, 00:17
eu cand vad cate ingrediente sunt ma gandesc deja ca-i ceva complicat 5f
la 14.12.2010, 07:34
Kamy multumesc; dimpotriva este foarte simpla; este una din primele mancaruri arabe pe care am invatat-o tocmai din acest motiv

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking