Keksuri(biscuiţi)

Postat de Ade200 in Prajituri
23 Dec 2012 | 9873 vizualizari
Keksuri(biscuiţi)

Este o rețetă pe care o făceam pe vremuri de Crăciun şi am vrut să o încerc iar. E spornică și se păstrează mult timp. Se pot orna după împrejurări, se poate da orice formă-așa că merge și de Crăciun şi de Paști.

Ingrediente

Aluat:

  • 3 ouă întregi
  • 400-500 g de zahăr
  • coaja de la o portocală
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • scorţişoară
  • ghimbir pudră
  • cuişoare măcinate
  • 3-4 linguri de smântână
  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • 250 g de margarină/unt
  • 1 kg de făină
  • puţină sare

Glazură regală:

  • câteva picături de suc de lămâie
  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • 1 albuş
  • 200 g de zahăr pudră

Mod de preparare

Se freacă ouăle întregi cu zahărul şi mirodeniile. Mirodeniile de turtă dulce nu sunt obligatorii, le puteţi pune sau nu, după dorinţa fiecăruia. Se adaugă smântâna, margarina moale/unt şi se omogenizează bine. Se încorporează şi făina şi se frământă doar atât cât să devină un aluat omogen.

Se lasă la rece 1-2 ore.

Se iau bucăţi din aluat, se întind şi se taie formele dorite.

Se coc în tavă neunsă, pe care se pune hârtie de copt. Hârtia se poate utiliza la toate tăvile fără să se schimbe.Se coc la foc mediu cât să se coloreze uşor.

Se pot unge după ce se răcesc cu glazură.

Glazura se prepară astfel: Se pune zahărul într-un castronel şi se adaugă albuşul. Se amestecă cu o spatulă încet să nu se încorporeze aer. Se picură treptat suc de lămâie până are consistenţa dorită. Se dau biscuiţii cu glazură şi se aşază unul lângă altul până se usucă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Keksuri(biscuiţi)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

Postat de Bucataras

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

Cum se prepară Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar:     Mărunțește biscuiții, apoi toarnă peste ei untul topit și amestecă...

Citeste continuarea

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.12.2012, 08:08
la 23.12.2012, 08:08
la 23.12.2012, 11:03
la 23.12.2012, 12:37
Ce dragute sunt
la 23.12.2012, 12:53

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking