Ingrediente
Aluat:
- 3 ouă întregi
- 400-500 g de zahăr
- coaja de la o portocală
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- scorţişoară
- ghimbir pudră
- cuişoare măcinate
- 3-4 linguri de smântână
- 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
- 250 g de margarină/unt
- 1 kg de făină
- puţină sare
Glazură regală:
- câteva picături de suc de lămâie
- 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
- 1 albuş
- 200 g de zahăr pudră
Mod de preparare
Se freacă ouăle întregi cu zahărul şi mirodeniile. Mirodeniile de turtă dulce nu sunt obligatorii, le puteţi pune sau nu, după dorinţa fiecăruia. Se adaugă smântâna, margarina moale/unt şi se omogenizează bine. Se încorporează şi făina şi se frământă doar atât cât să devină un aluat omogen.
Se lasă la rece 1-2 ore.
Se iau bucăţi din aluat, se întind şi se taie formele dorite.
Se coc în tavă neunsă, pe care se pune hârtie de copt. Hârtia se poate utiliza la toate tăvile fără să se schimbe.Se coc la foc mediu cât să se coloreze uşor.
Se pot unge după ce se răcesc cu glazură.
Glazura se prepară astfel: Se pune zahărul într-un castronel şi se adaugă albuşul. Se amestecă cu o spatulă încet să nu se încorporeze aer. Se picură treptat suc de lămâie până are consistenţa dorită. Se dau biscuiţii cu glazură şi se aşază unul lângă altul până se usucă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Keksuri(biscuiţi)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|