Ketchup de casa

Postat de katty in Conserve
1 Sep 2021 | 6047 vizualizari
Ketchup de casa

Retete de suflet

Ingrediente

  • 3 kg rosii
  • 2 kg ardei kapia
  • 1 kg mere acrisoare
  • 1/2 kg ceapa
  • 3 capatani de usturoi
  • 2 linguri sare
  • 250 gr zahar
  • 100 ml otet balsamic
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingurita ienibahar macinat
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 1 lingurita chimen
  • 2 lingurite mustar boabe
  • 1 lingurita cuisoare
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • busuioc uscat
  • cate 1 lingurita ulei incins pentru fiecare sticla de ketchup

Mod de preparare

Spalam bine legumele. Scoatem cotoarele rosiilor si le taiem in bucati mai mici. Scoatem cotoarele ardeilor kapia si ii taiem in bucati mici. Curatam merele, scoatem cotoarele si le taiem in bucati mici. Curatam ceapa si o taiem in bucati mici. Descojim usturoiul. Toate legumele le trecem prin masina de tocat carne cu sita cea mai mica. Le punem intr-o oala pe care o asezam la foc mic.  Dupa ce a inceput sa fiarba punem jumatate din cantitatea de zahar si otet, sarea si foile de dafin si fierbem amestecand ocazional. Macinam chimenul, boabele de mustar si cuisoarele. Cand compozitia a inceput sa se lege adaugam toate condimentele. Cand este aproape gata gustam si potrivim de zahar si otet in functie de gustul propriu si de cat de dulci au fost rosiile. Pentru a obtine o compozitie cremoasa o  mixam bine. Punem ketchupul in sticle cu gura larga pe care le-am sterilizat in cuptor. In fiecare sticla punem cate o lingurita de ulei incins si punem capacele(sterilizate si ele). Acoperim sticlele cu prosoape sau paturi pana se racesc bine. Le depozitam la rece sau macar la umbra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ketchup de casa

Postat de sufletista

Ketchup de casa

Rosiile le spalam,le taiem in 4-6 si le adaugam intr-o oala incapatoare (puteti sa le dati prin masina de rosii); cum nu am avut masina de rosii am folosit blenderul pentru a le pasa. Curatam...

Citeste continuarea

Aperitiv terina de branza cu masline

Postat de rocsi_1612

Aperitiv terina de branza cu masline

Gelatina o amestecati cu 4-5 linguri de apa rece si o lasati la hidratat. Ardeiul rosu, curatat de seminte, il taiati cubulete mici. Mararul verde il tocati marunt. Intr-un bol puneti branza de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Comentarii

la 01.09.2021, 20:54
la 01.09.2021, 22:27
Grozav sosul! Bravoo!
la 02.09.2021, 05:48
la 02.09.2021, 08:06
la 02.09.2021, 08:22
Am sa incerc și eu cu mere că arată tare bine

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking