Ingrediente
- 150g bulgur
- 1 vânătă
- 1 catel de usturoi
- 1 ceapa
- ½ linguriță praf de ardei iute (opțional)
- ½ linguriță de coriandru măcinat
- sare și piper
- 2 linguri de făină
- ulei de floarea soarelui pentru prajit
- pătrunjel tocat
Mod de preparare
Se pune bulgurul la-nmuiat, in apa timp de 20 de minute, apoi se strecoara si se stoarce pentru a elimina excesul de apa.
Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt.
Vanata se spala, se curata de coaja si se taie cubulete.
Se amesteca intr-un castron legumele cu bulgurul bine strecurat. Se mixeaza totul.
In pasta fina obtinuta se adauga condimentele, patrunjelul tocat, faina si se omogenizeaza compozitia.
Formam bile si le alungim usor.
Într-o tigaie, se încinge uleiul si se pun la prajit la foc mediu pana cand devin maro-aurii pe toate partile. Le scoateti pe servetele pentru a indeparta surplusul de ulei.
Le puti servi caldute simple, cu un sos de iaurt cu usturoi, sau cu o salata verde.
Pofta Buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Kibbeh libanez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|