Ingrediente
- 1 cana bulgur sfaramat
- 1 lingura pasta de rosii
- 1 jumatate ardei iute uscat
- 1 ardei verde
- 4 linguri ulei de masline
- 2 cepe
- 2 cani de patrujel verde
- 1 ardei iute rosu
- 1 lingura sirop de rodie
- 1 lingura menta uscata
- 1/2 lingura chimen
- 2 rosii
Mod de preparare
Bulgurul se pune in cana cu apa deasupra si se lasa la hidratat pana ce pregatim restul ingredientelor.
Cepele se curata de coaja si se pun in blender pentru se toca cat mai marunt.
Se pune in pasta de rosii, ardeiul iute uscat taiat bucatele foarte mici.
Bulgurul se pune intr-un castron si se rasfira cu o furculita. Se pune si ceapa deasupra si se amesteca. Se pune pasta de rosii cu ardeiul iute uscat tocat marunt. Se adauga piperul negru, chimenul, menta uscata, uleiul, siropul de rodie si sucul de lamaie.
La acestea se adauga si rosiile taiate cubulete mici , ardeiul tocat marunt ,patrunjelul tocat marunt tot cu blenderul.
Se aseaza in forma dorita in farfurie si se introduce la frigider. E o salata care e foarte buna rece.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Kisir" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|