Kouneli psito- friptura greceasca de iepure
Postat de mihaelar63 in Iepure 26 Oct 2016 | 6045 vizualizari
De mult timp am dorit sa prepar o friptura cu ouzo. Am primit bautura aceasta de la fiul meu dupa vacanta in Grecia . Tot atunci am fost cadorisita si cu un vas smaltuit traditional grecesc pentru preparate la cuptor + condimente grecesti . Despre ouzo care este o bautura cu anason specific greceasca gasiti aci deslusiri http://grecia.travelon.ro/curiozitati/ouzo/. La vas si bautura greceasca s-a impus o reteta adecvata .
Am preparat iepurasul de casa pentru masa de duminica ,inspirata de reteta aceasta https://faghta-giagias.blogspot.be/2014/08/kouneli-psito-sti-ladokolla-gioulbasi.html.
Inapoi la reteta
|
Comentarii (45)
la 26.10.2016, 17:40
Am sosit! <
la 26.10.2016, 17:46
Prima venita , prima servita
la 26.10.2016, 17:56
Hm....ce bine arata
la 26.10.2016, 18:11
`Miha , stai sa-mi iau un pix si sa notez:ce e psito-friptura?
la 26.10.2016, 18:12
Mancarea asta intra la specialitati: sare de Himalaia etc.Am apa-n gura!
la 26.10.2016, 18:13
`Miha , stai sa-mi iau un pix si sa notez:ce e psito-friptura?
la 26.10.2016, 18:14
Si ce-s guguloaiele alea galbene: cartofi stropiti cu ceva anume?
la 26.10.2016, 18:24
Costele sunt cartofi rantaltzi-cum le zice noi in Ardeal- Adica cartofii fierti in coaja se zdrobesc in vasul cu ceapa si patrunjelul usor prajite in ulei +boia . Sunt sub forma de guguloaie ) pentru ca i-am pus cu ajutorul lingurii pentru Inghetata ) Ca sa aiba forma mai Chichi ) .
la 26.10.2016, 18:25
Eu folosesc doar sarea de Himalaya roz [ o cumpar de la un magazin specializat de condimente la 8 lei / Kg ] . Este sare neiodata , se zice mai sanatoasa si mai plina de minerale .
la 26.10.2016, 18:27
In greaca Kouneli = iepure- imi place grozav cum suna si Psito= friptura
la 26.10.2016, 18:52
saru-mana!
la 26.10.2016, 18:54
Cred ca ai pus si broccoli si ai uitat sa scrii.
la 26.10.2016, 18:59
Ce culori vii in farfuria ta!
la 26.10.2016, 19:09
Ce mancare gustoasa!
la 26.10.2016, 19:11
Costele,am scris doar ca am servit cu garnitura preferata si brocolli din gradina proprie . Am sa adaug si la ingrediente cand termin cina In seara aceasta : Supa de fasole verde , mazare si carnati cu smantana . Creveti cu orez alb-negru . pe maine spanac scazut cu nucsoara si carnaciori proaspeti . Sos de bureti de roua cu smantana .
COMENTEAZA