Ingrediente
- -500 g faina
- -100 g unt
- -2 oua
- -120 g zahar
- -2 plicuri zahar vanilat
- -200 ml lapte
- -1 plic drojdie
- Sirop:
- -100 ml apa
- -200 g zahar
- Optional, nuca macinata
- Obligatoriu :)
- -folie de aluminiu
- -tuburi de carton de la rolele de bucatarie
Mod de preparare
Faina se amesteca cu drojdia, zaharul, ouale, vanilia, coaja de portocale. Se adauga laptele caldut, se framanta aluatul si in timpul framantarii adaugam si untul topit. Aluatul il acoperim cu un prosop si il lasam sa creasca o ora.
Fiecare tub il infasuram in folie de aluminiu, apoi il ungem cu ulei.
Aluatul il intindem intr-o foaie de 1 cm grosime, il taiem fasii si il infasuram pe suluri, cu o pensula ungem cu sirop kurtosurile, apoi le tavalim prin nuca macinata. Daca preferam fara nuca (asa cum ii plac lui Alex), mai scoatem din cand in cand tava si mai ungem cu sirop. Le punem intr-o tava pe hartie de copt si coacem 25-30 minute. Le lasam sa se racoreasca putin, apoi prin rasucire scoatem tuburile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Kurtos kalacs (dupa metoda Liei Grozi)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|