Desert Kurtos Kolac

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
14 Ian 2013 | 89665 vizualizari
Desert Kurtos Kolac

I-am incercat si pe astia, e ceva migala, dar pana la urma am scos-o la capat...

Ingrediente

  • 450 g faina
  • 50 g praf budinca vanilie
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 20 de grame untura
  • o lingurita sare
  • 200 ml lapte
  • nuca macinata cu zahar si scortisoara

Mod de preparare

Se face o maia din drogdia cu putin zahar, doua lingurite rase da faina si putin lapte caldut. Se lasa 10 minute la dospit. Faina se amesteca cu praful de budinca, se adauga uleiul, maiaua, untura si restul de lapte unde am dizolvat zaharul si sarea. Se face un aluat care se framanta bine si se lasa la crescut 45 de minute.

Dupa ce a crescut, se intinde o foaie dreptunghiulara din care se taie fasii lungi de un deget grosime. Pe doze de bere pe care am pus hartie de copt infasuram fasiile de coca.Se aplatizeaza un pic ruland doza. Se ung cu ou si se dau prin nuca amestecata cu zahar si scortisoara. Se coc la cuptor incins, la 180 grade, aproximativ 30 minute. La 15 minute mai rasucim dozele in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Kurtos Kolac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert clatite americane cu fulgi de ciocolata

Postat de Oana

Desert clatite americane cu fulgi de ciocolata

Intr-un castron mai mare, bate ouale cu zaharul, cu un tel. Adauga untul topit si racit, vanilia si coaja de lamaie. Adauga laptele batut si omogenizeaza usor....

Citeste continuarea

Desert crema de portocale, la pahar

Postat de RODIMUR

Desert crema de portocale, la pahar

Portocala se spală bine cu apă caldă și bicarbonat de sodiu, se clătește cu apă rece și se șterge cu un prosop de hârtie. Se răzuiește coaja de la portocală, iar pulpa fructului...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2013, 14:54
ce misto si ce faina ideea cu dozele de bere
desi eu daca nu beau bere,n-am nici doze )))))
la 14.01.2013, 14:55
Nici eu nu beau bere.sa ma fi vazut cum cerseam doze de bere,goale,binenteles...
la 14.01.2013, 14:57
Clar Cleme, m-ai depăşit la gătit, nu şi la vorbă Iar despre Kurtos Kolac ce să zic, ar merge unul de nota zece, chiar şi cu o bere, ca să-ţi rămână o cutie pentru tura ce vine
la 14.01.2013, 14:59
Foarte frumos!ce idee grozava cu dozele de de bere,la favorite cu aceasta reteta faina de tot!
la 14.01.2013, 15:02
ce fain e!

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking