Ingrediente
- 4 oua
- un varf de sare
- 100 gr unt
- 250 ml apa
- 200 gr faina
- 1 galbenus ptr ungere
Ptr crema:
- 4 linguri amidon de porumb
- un varf de sare
- putina vanile
- 4 galbenusuri
- 115 gr zahar
- 360 ml lapte
- 125 gr ciocolata ptr topit
- 125 gr frisca
Ptr decor:
- 75 gr ciocolata ptr topit
- 75 gr smantana
Mod de preparare
Fierbeti apa impreuna cu sarea si untul apoi luati de pe foc si turnati faina progresiv amestecand rapid cu o lingura de lemn, apoi mai puneti iar putin pe foc pana cand compozitia se desprinde usor de pe vas. Puneti ouale cate unul si amestecati mereu. Ungeti o tava cu unt si presarati putina faina si faceti formele ptr ecler, cu ajutorul unui cornet cu diametru cca 1 cm, si eclerele sa fie in jur la 8-10 cm, se vor umfla mult in timpul coacerii, inainte de a le pune in cuptor,le ungeti cu un galbenus.
Puneti la cuptorul preincalzit 180C ptr cca 30-35 min, pana devin aurii. Le lasati sa se raceasca si intre timp pregatiti crema.
Bateti galbenusurile cu zaharul, amidonul, vanilia si sarea pana va avea culoarea lamaii. Fierbeti laptele si apoi turnati peste compozitia de oua amestecand rapid. Puneti vasul in care ati fiert laptele pe foc si fierbeti crema amestecand tot timpul ca sa nu faca cocoloase pana se ingroasa. Luati vasul de pe foc si puneti ciocolata bucati si amestecati pana se topeste si se amesteca uniform cu crema.
Cand crema s-a racit, adaugati frisca si amestecati usor. Puneti crema intr-un cornet si incepeti sa umpleti eclerele care in prealabil le-ati taiat intr-o parte.
Ptr decor, rupeti ciocolata in bucatele mici si puneti intr-un bol, smantana o fierbeti putin si apoi o turnati peste bucatile de ciocolata. Asteptati cateva secunde apoi amestecati usor. Cu ajutorul unei linguri, puneti din ciocolata deasupra la eclere. Cand sunt gata, lasati-le ceva timp la frigider inainte de a le consuma.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (48)
|