Ecler cu crema de ciocolata

Postat de doralinda72 in Dulciuri
21 Mai 2013 | 17508 vizualizari
Ecler cu crema de ciocolata

Am incercat multe retete de ecler, dar ba nu-mi placea crema, ba aluatul.....asa ca am zis sa incerc reteta originala, deci m-am pus pe cautat pe un site francez si am gasit ceva care m-a atras! Va pot spune, ca nu ma asteptam sa iasa atat de delicioase, si un blat atat de pufos! La decor nu prea m-am priceput eu bine, dar va garantez gustul! Eu din frica sa nu arunc iarasi compozitia, am facut doar jumatate de reteta! Cu siguranta o voi mai repeta!

Ingrediente

  • 4 oua
  • un varf de sare
  • 100 gr unt
  • 250 ml apa
  • 200 gr faina
  • 1 galbenus ptr ungere

Ptr crema:

  • 4 linguri amidon de porumb
  • un varf de sare
  • putina vanile
  • 4 galbenusuri
  • 115 gr zahar
  • 360 ml lapte
  • 125 gr ciocolata ptr topit
  • 125 gr frisca

Ptr decor:

  • 75 gr ciocolata ptr topit
  • 75 gr smantana

Mod de preparare

Fierbeti apa impreuna cu sarea si untul apoi luati de pe foc si turnati faina progresiv amestecand rapid cu o lingura de lemn, apoi mai puneti iar putin pe foc pana cand compozitia se desprinde usor de pe vas. Puneti ouale cate unul si amestecati mereu. Ungeti o tava cu unt si presarati putina faina si faceti formele ptr ecler, cu ajutorul unui cornet cu diametru cca 1 cm, si eclerele sa fie in jur la 8-10 cm, se vor umfla mult in timpul coacerii, inainte de a le pune in cuptor,le ungeti cu un galbenus.

Puneti la cuptorul preincalzit 180C ptr cca 30-35 min, pana devin aurii. Le lasati sa se raceasca si intre timp pregatiti crema.

Bateti galbenusurile cu zaharul, amidonul, vanilia si sarea pana va avea culoarea lamaii. Fierbeti laptele si apoi turnati peste compozitia de oua amestecand rapid. Puneti vasul in care ati fiert laptele pe foc si fierbeti crema amestecand tot timpul ca sa nu faca cocoloase pana se ingroasa. Luati vasul de pe foc si puneti ciocolata bucati si amestecati pana se topeste si se amesteca uniform cu crema.

Cand crema s-a racit, adaugati frisca si amestecati usor. Puneti crema intr-un cornet si incepeti sa umpleti eclerele care in prealabil le-ati taiat intr-o parte. 

Ptr decor, rupeti ciocolata in bucatele mici si puneti intr-un bol, smantana o fierbeti putin si apoi o turnati peste bucatile de ciocolata. Asteptati cateva secunde apoi amestecati usor. Cu ajutorul unei linguri, puneti din ciocolata deasupra la eclere. Cand sunt gata, lasati-le ceva timp la frigider inainte de a le consuma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Postat de rocsi_1612

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Choux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este...

Citeste continuarea

Desert tort cu choux-uri si mousse de caramel

Postat de sufletista

Desert tort cu choux-uri si mousse de caramel

Choux -intr-o cratita adaugam untul, apa si punem pe foc pana ce ajunge in punctul de fierbere, adaugam faina amestecata cu sare si zahar. Amestecam cu o lingura de lemn pana ce se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2013, 16:52
Ai zis ciocolata? Am venit!
la 21.05.2013, 16:56
Mariana te astept! S-au mancat doar 3 pana acum!
la 21.05.2013, 16:57
la 21.05.2013, 16:58
la 21.05.2013, 16:59
Astea sunt preferatele fiului meu...sunt bagate la favo sa le fac si eu.

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking