Tort Ecler

Postat de Dea_Dea in Torturi
5 Iul 2013 | 6864 vizualizari
Tort Ecler

Pentru ca ne plac eclerele am decis sa fac un tort care a iesit tare bun!

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 50 gr margarina
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf de sare
  • 125 ml apa
  • 2 linguri faina
  • 2 oua
  • CREMA:
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • 250 ml frisca lichida
  • GLAZURA:
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura frisca lichida
  • ORNAT
  • frisca

Mod de preparare

Aluatul:

Apa cu margarina, sarea si zaharul se pun pe foc , se adauga faina si se amesteca bine pana se desprinde de pe vas. Se lasa la racit apoi se incorporeaza  ouale unul cate unul. Se pune in tava cu hartie de copt(24 cm) si se da la foc iute 25-30 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

CREMA

400 ml lapte cu zaharul se pun la fiert. Praful de budinca se omogenizeaza cu restul de lapte. Cand laptele de pe foc clocoteste se adauga budinca si se amesteca pana se ingraoasa. Se lasa la racit. Frisca se bate. Se amesteca budinca rece cu jumatate din frisca , iar cealalta jumatate se lasa pentru ornat.

GLAZURA:

Ciocolata se rupe bucati , se pune  frisca lichida si se pune pe abur pana se omogenizeaza.

ASAMBLARE:

Se taie blatul in doua. Se pune o parte pe platou, se pune crema, cealalta parte de blat , se imbraca in frisca si se glazureaza.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ecler" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Postat de rocsi_1612

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Choux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este...

Citeste continuarea

Desert tort cu choux-uri si mousse de caramel

Postat de sufletista

Desert tort cu choux-uri si mousse de caramel

Choux -intr-o cratita adaugam untul, apa si punem pe foc pana ce ajunge in punctul de fierbere, adaugam faina amestecata cu sare si zahar. Amestecam cu o lingura de lemn pana ce se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.07.2013, 10:20
Vreau si eu o portie!!!imi place!!!!tare ar merge cu cafeluta mea!!!!
la 05.07.2013, 10:27
ce frumos arata!!!
la 05.07.2013, 10:31
Hai Alina pana mai este
la 05.07.2013, 10:31
Dana multumesc
la 05.07.2013, 10:32

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking