Tort ecler

Postat de sufletista in Torturi
3 Iul 2013 | 8282 vizualizari
Tort ecler

Acest tort l-am facut pentru mama mea care astazi implineste o frumoasa varsta,

Ingrediente

  • Aluat
  • 300 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 200 g faina
  • 8 oua
  • 1 lingurita sare
  • Crema
  • 500 ml frisca
  • zmeura
  • Decor
  • coji de eclere
  • frisca
  • zmeura

Mod de preparare

Aluatul: intr-o cratita punem apa, uleiul si sarea. Punem pe foc si cand incepe sa clocoteasca dam deoparte si adaugam toata faina deodata, amestecam bine si dam deoparte sa se raceasca foarte bine. Cand s-a racit aluatul adaugam pe rand cate 1 ou, amestecam bine dupa fiecare.

In tava tapetata cu hartie de copt, incepem sa spiram cu ajutorul uni posh forma de cercuri incepand de la exterior spre interior. Dam tava la cuptorul incalzit cca 30 minute (sa fie rumenita frumos)

Lasam sa se raceasca foarte bine. Vom face 3 blaturi care le vom coace separat.

Crema: mixam frisca, adaugam 200 g de zmeura si amestecam usor.

Asamblarea: pe un platou asezam prima foaie, adaugam frisca-zmeura-blat-frisca-zmeura-blat. Ungem marginile cu frisca, decoram cu ciocolata si zmeura. Deasupra pudram cu zahar pudra si zmeura.

Eu am mai facut o portie de coji de eclere, ca sa folosesc pentru decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ecler" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Postat de rocsi_1612

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Choux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este...

Citeste continuarea

Desert tort cu choux-uri si mousse de caramel

Postat de sufletista

Desert tort cu choux-uri si mousse de caramel

Choux -intr-o cratita adaugam untul, apa si punem pe foc pana ce ajunge in punctul de fierbere, adaugam faina amestecata cu sare si zahar. Amestecam cu o lingura de lemn pana ce se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.07.2013, 14:23
La multi ani !
la 03.07.2013, 14:29
Este super
la 03.07.2013, 14:31
la 03.07.2013, 14:33
La multi ani!!!! Arata minunat tortul!!
la 03.07.2013, 14:33
multumesc

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking