Tort Ecler

Postat de mimmi in Torturi
30 Oct 2011 | 10066 vizualizari
Tort Ecler

Ingrediente

Ingrediente pentru coji:

  • 250 g faina
  • 500 ml apa
  • 200 g unt
  • putina sare
  • 4 oua

Pentru crema ganache

  • 150 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata amaruie

Pentru crema de vanilie:

  • 2 oua
  • 500 ml lapte
  • 1 pastaie vanilie
  • 3 linguri amidon
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 170 g zahar

Mod de preparare

Pentru foi si choux-uri :

Se pune apa la fiert cu putina sare si untul taiat bucatele. Dupa ce s-a topit untul,se i-a cratita de pe foc se adauga toata faina si se amesteca. Se mai pune cratita pe foc pentru 2 minute timp in care se amesteca incontinuu. Se lasa aluatul la racit,dupa ce s-a racit se adauga ouale unul cate unul pana se inglobeaza fiecare. Pe o foaie de copt se deseneaza doua cercuri,peste care se intinde din aluat un strat uniform. Cu restul de aluat,tot pe hartie de copt formam choux-uri pe care le dam la cuptor cca 30 de minute. Pont !  Puneti in cuptor sub tava in care sunt foile si choux-urile un recipient cu apa,aceasta ajuta la coacerea choux-urilor si foilor. Dupa ce sunt coapte se lasa la racit.

Pentru crema ganache: Punem 100 ml frisca lichida intr-o craticioara,adaugam ciocolata rupta bucatele si o lasam sa se topeasca(sa nu fiarba). Lasam crema la racit dupa care o amestecam cu 50 ml frisca lichida batuta.

Pentru crema de vanilie: Punem laptele la incalzit intr-o craticioara. Despicam pastaia si adaugam continutul in lapte,lasam pana laptele ajunge la puntul de fierbere. Mixam ouale cu zaharul pana devine spuma,adaugam amidonul si amestecam. Adagam spuma de oua in lapte si amestecam pana se ingroasa. O lasam la racit.

Asamblare: Umplem coux-urile cu crema ganache. Lasam o lingura din crema de vanilie deoparte,restul o impartim in doua. O parte din crema o intindem peste una din foi,peste ea asezam choux-uri pe toata suprafata. Turnam restul de crema peste choux-uri si adaugam a doua foaie de ecler. Intindem un strat subtire cu crema ce am pus-o deoparte si decoram cu restul de choux-uri.

Merita facut asa ca va urez pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ecler" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Postat de rocsi_1612

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Choux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este...

Citeste continuarea

Desert tort cu choux-uri si mousse de caramel

Postat de sufletista

Desert tort cu choux-uri si mousse de caramel

Choux -intr-o cratita adaugam untul, apa si punem pe foc pana ce ajunge in punctul de fierbere, adaugam faina amestecata cu sare si zahar. Amestecam cu o lingura de lemn pana ce se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2011, 17:24
de doua saptamani se tin scai ai mei sa le fac .....grozave
la 30.10.2011, 18:05
waw, ca bun o fi
la 30.10.2011, 18:10
delicios
la 30.10.2011, 18:10
Suuuuuper
la 30.10.2011, 18:50
Ce perentareee! Tortul este foarte bun !

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking