Lady's cake

Postat de miha in Torturi
8 Mar 2010 | 18260 vizualizari
Lady's cake

sau tort cu nuca de cocos si ciocolata :))

Ingrediente

  • Pentru blatul alb:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura amidon
  • 2 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • 5 g praf de copt
  • Pentru blatul maro:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura cacao neagra
  • esenta de rom
  • 5 g praf de copt
  • Pentru mousse de cocos:
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 250 ml frisca lichida
  • 5 g gelatina
  • Pentru crema ganache de ciocolata:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 250 ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • bomboane Raffaello
  • 100 g pesmet de biscuit

Mod de preparare

Blatul alb:

Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul si esenta de vanilie, pana devin ca o crema. Se adauga amidonul amestecat cu faina si praful de copt. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza usor in crema de gabenusuri.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca pe margini.

Blatul maro:

Se prepara intocmai ca si blatul alb, inlocuind o lingura de faina cu o lingura de cacao neagra.

Mousse de cocos:

Laptele se pune la fiert si in momentul in care da in clocot se pune nuca de cocos. Omogenizam si lasam cocosul la inmuiat cateva ore, dupa care il punem intr-o strecuratoare si-l lasam sa se scurca bine de lichid.

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul. adaugam amidonul si mixam energic, sa nu se formeze cocoloase. Laptele il punem din nou la fiert, apoi fierbinte il turnam incet peste crema de oua. Punem din nou pe foc si amestecand continuu fierbem pana incepe sa se ingroase.  Lasam la racit.

Gelatina o punem la inmuiat in cateva linguri de apa rece, apoi o punem peste budinca usor racita. Omogenizam si dam la rece. Cand s-a racit foarte bine, amestecam cu frisca batuta.

Crema ganache de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele o punem pe foc intr-un vas impreuna cu frisca lichida. Aducem pana la punctul de fierbere, omogenizam si dam la rece pentru cateva ore. Cand s-a intarit bine, mixam pana obtinem o frisca ciocolatoasa si pufoasa.

Pentru decor am facut o portie de bomboane Raffaello, folosind nuca de cocos, ramasa de la crema.

Asamblarea o vom face intr-o tava detasabila.

Blaturile le insiropam cu cateva linguri de lapte amestecate cu zahar si esenta de rom, dupa gust.

Peste blatul alb punem crema ganache de ciocolata, iar peste cel maro mousse-ul de cocos. Acoperim cu un strat subtire de pesmet si dam la rece pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

A doua zi se acopera cu un alt strat, de aceasta data generos :) de pesmet de biscuit si se orneaza cu bomboane.

La multi ani doamnelor! Sa aveti o zi frumoasa, alaturi de cei dragi voua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lady's cake" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lady's Cake

Postat de sufletista

Lady's Cake

Blat alb -Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta pana devin ca o crema, adaugam amidonul amestecat cu praful de copt, faina si amestecam pana ce se omogenizeaza. Separat mixam albusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2010, 07:33
eeeeeeeee,uite cine da startul saptamanii la bucatarit... vreau si eu cateva feliute...mi-e o foame de lup
la 08.03.2010, 08:43
Vai ce minunat e , imi place tare !!!!!! O primavara minunata doresc si eu tuturor doamnelor azi de 8 martie, praji nu am facut sa ofer asa ca vin la tine la o feliuta
la 08.03.2010, 09:08
Neata! Am ajuns si eu. La Multi Ani, vecinelor ciocolatoase!
Nu mai mananc nimic, o astept pe Nutri!
la 08.03.2010, 09:36
la multi ani pt cred ca e foarte gustos ciocolata amaruie e de la rochia de aseara?
la 08.03.2010, 11:05
Miha, la multi ani!....sa fii sanatoasa si sa ne mai faci dulciuri bune si frumoase........acum ca te+am uns bine...vreau si eu juma' de tort....

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking