Lady's fingers

Postat de miha in Prajituri
12 Aug 2009 | 17122 vizualizari
Lady's fingers

by Natalia

Ingrediente

  • Pentru "degetele" avem nevoie de:
  • 150 g unt
  • 350 ml apa
  • 2 cani faina
  • 6 oua
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 800 ml smantana dulce
  • 100 g zahar
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Se pune la fiert apa cu untul si un praf de sare.Cand da in clocot, se adauga faina,toata deodata,amestecind continuu,pana cand aluatul incepe sa se dezlipeasca de pe vas.

Se lasa la racit si cand a devenit suportabil la deget se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

Se pune aluatul intr-un pos si se spriteaza “degetelele”,de circa 5 cm lungime, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc la foc mare, destul de repede,in jur de 10 minute.

Se bate smantana cu zaharul si vanilia.

Intr-un vas mai adanc asezam un strat de "degetele",apoi un strat generos de frisca.Continuam astfel pana la terminarea "degetelelor",ultimul strat fiind de frisca.

Se pune prajitura la rece, pentru minim 6-7 ore.

Inainte de portionare si servire pudram cu cacao din belsug.

O prajitura absolut delicioasa pentru iubitorii de frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lady's fingers" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tiramisu reteta cu Limoncello

Postat de Satisfyyourcravings

Tiramisu reteta cu Limoncello

Tiramisu reţetă originală Se acopera cu biscuiti baza unui vas nu foarte mare. Se stoarce sucul celor 2 portocale si se amesteca cu Limoncello. Se toarna peste biscuiti.  Se amesteca...

Citeste continuarea

Lady’s fingers

Postat de Oana

Lady’s fingers

Apa se pune la fiert impreuna cu untul si cand clocoteste se adauga toata faina, amestecand cu o lingura de lemn. Se mai tine pe foc pana aluatul incepe sa se dezlipeasca de pe oala. Apoi se lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.08.2009, 19:48
misto reteta si foarte usoara...dar daca nu disunem de timp nu ar merge facuta reteta si cu piscoturi?
la 14.08.2009, 23:10
Lumi, nu are acelasi gust cu piscoturi...degetelele sunt ca si eclerele la gust si e dementiala prajitura asta, am facut-o de multe, multe ori...excelenta! nota 10!
la 15.08.2009, 00:39
Da,are dreptate Oana...Cu piscoturi n-ar mai avea acelasi gust!
la 18.08.2009, 10:39
mi se pare f buna prajitura si as vrea sa o fac , dar nu am inteles la ce se foloseste smantana ....
sau se pune smantana intre piscoturile acelea si nu frisca?
am citit reteta deja de cateva ori si nu mi-e deloc clar.
la 18.08.2009, 10:58
Rivka,am scris in reteta ca "Se bate smantana cu zaharul si vanilia." Din smantana batuta cu zahar rezulta frisca,pe care o vom pune intre "straturile" de degetele. E o prajitura foarte buna,merita incercata.daca mai ai intrebari...oricand cu placere!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking