Lamb cake

Postat de Meea in Dulciuri
2 Oct 2015 | 2527 vizualizari
Lamb cake

La multi ani pentru taticul meu, eroul cu 3 fete ! Tatal meu este acela care a iubit-o si a ales-o pe mama ca sa ne fie datatoare de viata, este acela care ne aduce zambetul pe buze in cele mai grele momente, este acela care ne-a protejat si iubit ca un adevarat erou! Este exemplul meu in dragoste,iertare si fericire:).El este acela care a muncit din toate puterile lui si cateodata si peste limita ca sa ne creasca si sa ne formeze pentru viitorul. Taticul meu iubeste animalele,in special oitele, ceea ce m-a determinat sa ii pregatesc o surpriza draguta pe placul lui. Noi 3, fetele lui, il iubim, il imbratisam si ii dorim binecuvantare cereasca toata viata lui ! P.S. In aceasta zi,cand tatal meu a venit acasa si a vazut tortul si cadoul (in care se afla si un berbecut de plus) am vazut in ochii lui stralucire si bucurie, exact ca la un copilas cand primeste jucarioara lui draga... incomparabile momente!

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri de apa
  • 14 linguri de zahar
  • 14 linguri de faina tip 000
  • jumatate de plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Ingrediente crema:
  • 300g ciocolata
  • 100ml frisca lichida
  • 4 linguri zahar pudra
  • 200g margarina pentru prajituri
  • Ingrediente sirop:
  • 5 linguri zahar
  • o cana de apa
  • esenta de rom
  • Ingrediente gelatina:
  • eu am folosit gelatina de cirese din Germania,dar puteti folosi Tort-gelee rosu
  • Imgrediente decor:
  • 600 ml frisca lichida (depinde de marimea tortului frisca poate sa fie mai putina sau mai multa)
  • 2 plicuri de gelatina
  • 200ml apa rece
  • pasta de zahar roz
  • 2 bomboane mari de ciocolata
  • un alt blat preparat la fel ca mai sus(blatul trebuie sa fie micut,din 3 oua)

Mod de preparare

Blatul:  Incepem cu pregatitul blatului. Batem spuma tare albusurile apoi adaugam zaharul (eu l-am adaugat in 3 transe). Dupa ce s-a format o bezea tare si lucioasa adaugam galbenusurile si mixam in continuare. Separat amestecam faina si praful de copt si il turnam in blat, amestecand usor. Adaugam si vanilia.
Forma de tort (cu pereti detasabili) o tapetam cu ulei si faina sau punem foaie de copt si dam blatul la cuptor pentru aprox. 30-35 minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Il lasam la racit si apoi il taiem in 3.
Crema: Topim pe baie de aburi ciocolata impreuna cu frisca lichida. Lasam la racit ciocolata topita si amestecam margarina pentru prajituri (la temperatura camerei) cu zaharul pudra pana se omogenizeaza. Adaugam ciocolata racita peste unt, lingura cu lingura. Lasam crema deoparte.

Siropul: Mie imi plac tare mult torturile insiropate,le ofera o nota de eleganta care ma copleseste. Asadar punem doua linguri de zahar la caramelizat. Apoi adaugam o cana de apa.Atentie la "explozie":)). Punem in continuare restul de zahar si esenta de rom si mai lasam 2-3 minute pe foc, apoi il lasam la racit.

Gelatina si decorul: Gelatina (Tort-gelee rosu) o preparam conform instructionilor de pe ambalaj. Frisca o mixam pana se intareste. Gelatina (pentru frisca) o pregatim si pe ea, conform instruciunilor de pe ambalaj apoi o adaugam peste frisca si lasam sa se inchege putin.Pasta de zahar o framantam in zahar pudra si formam nasucul, gura si urechile (nu am avut pasta de zahar neagra asa ca am improvizat si am afundat-o bine in cacao). Dupa ce am pregatit si blatul micut il taiem sub forme de urechiuse pentru miel si il imbracam in frisca.
Asamblare: Asamblam tortul in forma lui cu pereti detasabili. Primul blat il insiropam apoi adaugam mai mult de jumatate din crema de ciocolata. Restul de crema punem la frigider pentru 5 minute. Punem peste al doilea blat, insiropat desigur si apoi turnam gelatina rosie. Lasam sa se inchege putin, nu de tot, pentru ca urmeaza sa punem crema de ciocolata intarita sub forma de bilute (eram atat de prinsa in treaba incat am uitat sa fac o poza:)) ), pe care le impingem putin in gelatina (vezi poza de mai jos). Deasupra punem si ultimul blat pe care il insiropam mai putin. Imbracam tortul cu un strat subtire de frisca apoi formam cu ajutorul posului forme de carlionti. Punem apoi bilutele de ciocolata (ochii), nasul si gura. Urechile (din blatul micut) le strapungem cu un bat de frigarui mai micut cu care strapungem apoi si tortul mare, urmand ca urechile sa fie asezate aproximativ in linie cu ochii. Haideti ca nu-i asa mare lucru! Lasam la frigider 2-3 ore tortul apoi il savuram cu bucurie! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Lamb cake" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

CORNULEȚE DE POST

Postat de panacris

CORNULEȚE DE POST

Într-un vas înalt se pun borșul, uleiul, margarina, sarea, și drojdia. Se adaugă ușor, ușor făina ;) și se amestecă, până ce se va obține un aluat omogen, elastic și...

Citeste continuarea

Desert placinta dobrogeana

Postat de licurici_lra

Desert placinta dobrogeana

Pentru aluat, ouale se bat cu un praf de sare, apoi se adauga faina si se framanta.  Aluatul se imparte in 4 parti egale, se rotunjesc in palma si se lasa 30min, apoi se intind subtire....

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.10.2015, 19:12
Ce dragut e!
la 02.10.2015, 19:16
ce introducere frumoasa,mi-a mers la suflet
la 02.10.2015, 19:31
Iaiii ce bine arata
la 02.10.2015, 19:45
Ce frumos Sa va traiasca si sa va bucurati mereu
la 02.10.2015, 19:52

La multi ani tatalui!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking