Lapte de cocos

Postat de katty in Bauturi
6 Dec 2021 | 3372 vizualizari
Lapte de cocos

Laptele de cocos poate fi o alternativa gustoasa la produsele lactate clasice din comert. Printre numeroasele beneficii ar putea fi enumerate imbunatatirea sanatatii inimii prin scaderea presiunii arteriale si a colesterolului, cresterea imunitatii, este o sursa importanta de electroliti, contribuie la pierderea in greutate, imbunatateste digestia, regleaza glicemia, previne anemia.

Ingrediente

  • 1 nuca de cocos
  • 1 l apa

Mod de preparare

Alegem cu atentie nuca de cocos astfel incat in momentul in care o agitam inauntru trebuie sa auzim ca exista  lichid. Cu cat nuca are mai mult lichid (apa de cocos), cu atat este mai proaspata. Cu ajutorul unei foarfeci intepam pe rand cele 3 puncte de pe nuca de cocos, verificand care dintre ele cedeaza mai usor si facem  o gaura prin care scurgem  apa de cocos, pe care o pastram. Cu ajutorul unui ciocan batem usor nuca de cocos pe toate partile, pana aceasta crapa, dupa care o vom desface usor. Cu ajutorul unui cutit curatam partea maro de pe miezul nucii de cocos. Punem intr-un blender miezul nucii de cocos, apa  de cocos si 1 l de apa. Mixam bine timp de  cel mult 1 minut, dupa care scurgem amestecul printr-o panza deasa, pe care o scurgem bine. Pastram laptele de cocos  la temperatura camerei 2-3 zile sau in frigider, insa in acest caz sticla cu lapte va trebui scoasa cu ceva timp inainte din frigider si adusa la temperatura camerei inainte de a fi folosita deoarece la temperatura din frigider deasupra se va separa untul de cocos. Nuca de cocos pe care o obtinem o putem  deshidrata usor in cuptor la temperatura mica si o folosim in deserturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta Tom Kha Gai - Supa tailandeza de pui - Nr.4 din Best soups in the World

Postat de Ksenya

Reteta Tom Kha Gai - Supa tailandeza de pui - Nr.4 din  Best soups in the World

Iata cum se prepara Reteta Tom Kha Gai - Supa tailandeza de pui - Nr.4 din  Best soups in the World Se pune intr-o oala apa si se pune la fiert. Se adauga lemongrassul, shalota-ceapa,...

Citeste continuarea

Reteta de nuci umplute cu crema din oreo, dulceata de visine si nuca de cocos

Postat de panacris

Reteta de nuci umplute cu crema din oreo, dulceata de visine si nuca de cocos

Iata cum se prepara Reteta de nuci umplute cu crema din oreo, dulceata de visine si nuca de cocos Pentru început ne vom apuca de aluat și vom pune untul cu zahărul, praful de sare și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.12.2021, 19:32
la 06.12.2021, 19:49
Vorba unei clasice . Prietenii stiu , care . ,, Ai muls cocosul " ?
la 06.12.2021, 20:12
la 06.12.2021, 20:15
Da Mihaela, am prins un cocos la Lidl si l-am muls.
la 06.12.2021, 20:22

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking