Lasagna clasica reteta traditionala italiana

Postat de bucatarasa in Lasagna
29 Apr 2024 | 399 vizualizari
Lasagna clasica reteta traditionala italiana

Lasagna clasica reteta traditionala italiana este un fel de mancare italian extrem de popular si apreciat in intreaga lume. Aceasta reteta clasica de lasagna combina straturi de paste proaspete sau uscate cu un amestec delicios de sos de carne, sos bechamel si branza, rezultand un preparat bogat si reconfortant, perfect pentru a fi savurat intr-o zi de sarbatoare sau oricand doresti sa te rasfeti cu o masa delicioasa. Pentru Lasagna clasica reteta traditionala italiana ai nevoie de urmatoarele ingrediente: foi lasagna, carne tocata, sos de rosii, ceapa, sos bechamel, mozzarella.

Ingrediente

  • Ingrediente Lasagna clasica reteta traditionala italiana
  • 400 g foi de lasagna (proaspete sau uscate)
  • 500 g carne de vita sau amestec carne de vita si porc
  • 800 g sos de rosii
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 2 catei de usturoi, maruntiti
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • 1 lingurita de busuioc uscat
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de piper negru proaspat macinat
  • 500 ml sos bechamel (facut din 50 g unt, 50 g faina si 500 ml lapte)
  • 200 g branza rasa (mozzarella, parmezan sau un amestec)
  • Ulei de masline pentru uns tava

Mod de preparare

Cum se prepara Lasagna clasica reteta traditionala italiana

Preincalzeste cuptorul la 180°C si unge usor o tava de copt cu putin ulei de masline.

Intr-o tigaie mare, caleste ceapa si usturoiul intr-o lingura de ulei de masline pana devin translucide.

Adauga carnea tocata si prajeste-o pana se rumeneste si se desface in bucati mici. Scurge surplusul de grasime daca este necesar.

Adauga sosul de rosii si condimentele (oregano, busuioc, sare si piper) si lasa compozitia sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 15-20 de minute, amestecand din cand in cand.

Intr-un alt vas, pregateste sosul bechamel topind untul intr-o cratita la foc mediu. Adauga faina si amesteca bine pana obtii o pasta omogena. Treptat, adauga laptele si amesteca continuu pana obtii un sos cremos si fara cocoloase.

In tava unsa, asaza un strat subtire de sos de carne, apoi un strat de foi de lasagna.

Alterneaza straturile de sos de carne, sos bechamel si foi de lasagna pana termini toate ingredientele, asigurandu-te ca ultimul strat este de sos bechamel.

Presara branza rasa peste ultimul strat de sos bechamel.

Acopera tava cu folie de aluminiu si coace lasagna in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30 de minute.

Dupa 30 de minute, indeparteaza folia de aluminiu si mai coace lasagna timp de inca 15-20 de minute sau pana cand se rumeneste frumos la suprafata.

Lasa lasagna sa se odihneasca 10-15 minute inainte de a o taia in bucati si a o servi. Serveste alaturi de o salata caprese sau o salata de cruditati.

Recomandam si tagliatelle cu muschi de vita

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna clasica reteta traditionala italiana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Lasagna cu branza si bacon

Postat de rocsi_1612

Lasagna cu branza si bacon

Intr-o cratita punem apa, presaram putina sare si o transferam pe foc. Cand incepe apa sa clocoteasca, dam drumul foilor de lasagna si le fierbem 3-4 minute. Dupa acest timp, scoatem cu ajutorul...

Citeste continuarea

Lasagna cu carne tocata de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Lasagna cu carne tocata de porc

Sos Ragù: Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare. Tijele de apio se spala si se taie rondele. Aceste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2024, 16:41
Imi place lasagna!👍👍👍
la 11.05.2024, 20:00
Trebuie sa mai fac si eu o lasagna, ca arata bine a ta si mi-ai facut pofta!

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking