Lasagna cu carne de porc si ciuperci

Postat de RODIMUR in Lasagna
3 Oct 2019 | 353 vizualizari
Lasagna cu carne de porc si ciuperci

Acest preparat este foarte gustos și sățios, nu cere multă îndemânare și mult timp, iar în ceea ce ne privește, reunește unele din ingredientele noastre preferate. De-a lungul anilor, am preparat lasagna cu diferite umpluturi, dar aceasta mi s-a părut cea mai gustoasă, așa că o recomand.

Ingrediente

  • 9 foi de lasagna
  • 800 grame carne tocată de porc
  • 500 grame de ciuperci champignon
  • 150 grame de cașcaval răzuit
  • 2 cepe
  • 5-6 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • Pentru sosul de roșii:
  • 500 ml de suc de roșii
  • sare
  • piper
  • oregano
  • cimbru

Mod de preparare

Ceapa și usturoiul se curăță, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie.

Se curăță ciupercile, se spală bine și se feliază.

Carnea tocată se pune în tigaia cu ceapa și usturoiul și după ce se albește, la foc mic, se adaugă ciupercile feliate. Se lasă tigaia la foc mic, până ce scade lichidul lăsat de ciuperci și ingredientele se pătrund bine. Când umplutura a scăzut și s-a pătruns, se ia tigaia de pe foc.

Se prepară un sos din: sucul de roșii, sare, piper, cimbru și oregano. Se amestecă bine și se toarnă căteva linguri de sos în vasul termorezistent în care se va prepara lasagna.

Se pun apoi 3 foi de lasagna, se stropesc din abundență cu sos de roșii, după care se pune o jumătate din cantitatea de carne cu ciuperci. Se netezește bine stratul de carne și se pune al doilea rând de foi lasagna, stropite cu sos de roșii.

Se răzuiește cașcaval și se pune cealaltă jumătate din cantitatea de carne cu ciuperci. Se acoperă cu cel de-al treilea rând de foi lasagna, se stropește bine cu sos și se răzuiește cașcaval deasupra.

Se pune capacul pe vasul termorezistent și se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 25-30 de minute, după care se ia capacul și se mai lasă vasul în cuptor încă 15-20 minute, până ce se topește cașcavalul și preparatul are un aspect frumos.

Se servește imediat ce s-a scos din cuptor. Preparatul este foarte consistent și nu are nevoie de garnitură.

Puteți servi lasagna cu smântână. Astfel, preparatul este și mai bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne de porc si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Lasagna cu sos ragu si ciuperci

Postat de mikidaniro

Lasagna cu sos ragu si ciuperci

Sos ragu: Intr-o cratita punem pe foc un pic de ulei,ceapa si usturoiul taiate solzisori si le lasam pana capata o culoare aurie.Punem carnea tocata,o lasam pana devine albicioasa,adaugam...

Citeste continuarea

Lasagna cu carne si ciuperci

Postat de mihaelar63

Lasagna cu carne si ciuperci

ceapa , ardeiul , usturoiul , se curata , se spala , se taie cuburi marunte si se calesc in ulei .Se adauga carnea ,ciupercile scurse de apa , bulion , sare , piper , boia , foi de dafin , busuioc...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 03.10.2019, 14:19
Ooo, ce bine arata!
la 03.10.2019, 14:25
Mulțumesc frumos, Mirela!
la 03.10.2019, 14:35
Foarte apetisanta! de
la 03.10.2019, 14:40
Mulțumesc mult, Buni!
la 03.10.2019, 16:23

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking