Ingrediente
- Pentru foile de lasagna: 2 oua
- 100 gr faina alba
- 1 praf de sare
- Pentru umplutura de carne:
- 1 piept de pui
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri ulei
- 2 rosii de gradina
- Sare dupa gust
- ½ lingurita piper boabe proaspat rasnit Delikat
- 1 lingurita rasa amestec de condimente pentru chiftele Delikat
- 1 lingurita rasa amestec de ierburi cu marar Delikat
- 400-450 gr galbiori proaspeti
- 1 lingura unt
- 1 lingurita cimbrisor Delikat
- In plus:
- 300 ml passata(este un sos mai gros din rosii)
- 100 gr branza Chedar
- 100 gr branza topitoare (eu am folosit de burduf)
- Pentru sosul Bechamel:
- 1 lingura ulei
- 1 cub de unt
- 1 lingura faina
- 200-250 ml lapte
- 1 praf de sare si nucsoara proaspat rasa
Mod de preparare
Pentru foile proaspete de lasagna: ca si la alte retete ale mele, am folosit si de data acesta robotul pentru a face paste. Am pus toate ingredientele in robot si am mixat pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului si se aduna. Daca este necesar, se poate adauga putina apa rece pentru a ajunge la consistenta dorita a aluatului. Se lasa aluatul sa se odihneasca 10-15 minute. Pentru intins foile am folosit o masina de taitei.
Pentru umplutura de carne: se toaca carnea la masina de carne. Se toaca ceapa si usturoiul marunt si se caleste in 3 linguri ulei. Se adauga carnea tocata, se mareste flacara aragazului, se amesteca constant pana carnea se desface si incepe sa se rumeneasca. Se reduce flacara la minim, se adauga rosiile curatate de coaja si taiate cuburi, sarea, piperul si mirodeniile. Se lasa sa clocoteasca 5-7 minute.
Intre timp ne ocupam de ciuperci. Dupa ce sunt curatate foarte bine, se rup ciupercile mai mari in bucati, iar cele mai mici se lasa intregi. Se soteaza ciupercile in unt la foc iute. Se pudreaza cu sare si cu cimbrisor. Se amesteca ¾ din cantitatea de ciuperci cu umplutura de carne. Restul de ciuperci se folosesc pentru decorul de deasupra.
Pentru sosul Bechamel: se pune untul si uleiul intr-un vas cu pereti dublii. Se adauga faina, se ateseca cu un tel tip para si se lasa sa se caleasca 2 minute. Se adauga laptele fierbinte si se amesteca pana sosul se leaga. La final se adauga sare si nucsoara proaspat rasa.
Asamblare: se ia un vas termorezistent si se unge bine cu unt. Se pun cateva linguri de passata pe fundul vasului, se pun un rand de foi de lasgna, un strat de carne cu ciuperci, peste punem cateva bucatele de branza topitoare, apoi cateva linguri de sos de rosii/passata. Se repeta procedeul pana se termina ingredientele. Ultimul strat sa fie de foi de lasagna, peste care punem sosul Bechamel si branza chedar rasa. Se da vasul la cuptorul incins la 170 grade pentru 35-40 minute. La final se pun ciupercile si se mai lasa in cuptor alte 5 minute. Se lasa lasagna sa se tempereze si apoi se portioneaza si se serveste cu mare pofta. Sa va fie de bine!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu foi proaspete de casa, pui si galbiori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|