Lasagna cu foi proaspete de casa, pui si galbiori

Postat de simona72 in Retete Delikat
2 Aug 2018 | 2877 vizualizari
Lasagna cu foi proaspete de casa, pui si galbiori

Sunt foarte multe retete de lasagna, foarte multe combinatii. Carnea poate sa difere, fie pui, porc sau vita, este la fel de delicioasa. Se poate face si din legume pentru cei care tin post sau pentru vegetarieni. Oricum ar fi, reteta se pregateste in straturi de paste cu sos bechamel si cu sos de rosii/bolognese. Pentru ca preparatul sa iasa bun, folositi ingrediente de calitate. Stiu ca ma repet, dara daca puneti bun, cu siguranta bun va iesi. La delicioasa mea lasagna de astazi am folosit doua ingrediente de caliate de la Delikat. Condimente pentru chiftele si amestec de ierburi cu marar. Cu 100% ingrediente naturale, alese cu grija, noile amestecuri de condimente si ierburi sunt micul secret al marilor retete. Gatesc cu noile condimente Delikat, cu ingrediente 100% naturale.

Ingrediente

  • Pentru foile de lasagna: 2 oua
  • 100 gr faina alba
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura de carne:
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 2 rosii de gradina
  • Sare dupa gust
  • ½ lingurita piper boabe proaspat rasnit Delikat
  • 1 lingurita rasa amestec de condimente pentru chiftele Delikat
  • 1 lingurita rasa amestec de ierburi cu marar Delikat
  • 400-450 gr galbiori proaspeti
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita cimbrisor Delikat
  • In plus:
  • 300 ml passata(este un sos mai gros din rosii)
  • 100 gr branza Chedar
  • 100 gr branza topitoare (eu am folosit de burduf)
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 1 lingura ulei
  • 1 cub de unt
  • 1 lingura faina
  • 200-250 ml lapte
  • 1 praf de sare si nucsoara proaspat rasa

Mod de preparare

Pentru foile proaspete de lasagna: ca si la alte retete ale mele, am folosit si de data acesta robotul pentru a face paste. Am pus toate ingredientele in robot si am mixat pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului si se aduna. Daca este necesar, se poate adauga putina apa rece pentru a ajunge la consistenta dorita a aluatului. Se lasa aluatul sa se odihneasca 10-15 minute. Pentru intins foile am folosit o masina de taitei.

Pentru umplutura de carne: se toaca carnea la masina de carne. Se toaca ceapa si usturoiul marunt si se caleste in 3 linguri ulei. Se adauga carnea tocata, se mareste flacara aragazului, se amesteca constant pana carnea se desface si incepe sa se rumeneasca. Se reduce flacara la minim, se adauga rosiile curatate de coaja si taiate cuburi, sarea, piperul si mirodeniile. Se lasa sa clocoteasca 5-7 minute.

Intre timp ne ocupam de ciuperci. Dupa ce sunt curatate foarte bine, se rup ciupercile mai mari in bucati, iar cele mai mici se lasa intregi. Se soteaza ciupercile in unt la foc iute. Se pudreaza cu sare si cu cimbrisor. Se amesteca ¾ din cantitatea de ciuperci cu umplutura de carne. Restul de ciuperci se folosesc pentru decorul de deasupra.

Pentru sosul Bechamel: se pune untul si uleiul intr-un vas cu pereti dublii. Se adauga faina, se ateseca cu un tel tip para si se lasa sa se caleasca 2 minute. Se adauga laptele fierbinte si se amesteca pana sosul se leaga. La final se adauga sare si nucsoara proaspat rasa.

Asamblare: se ia un vas termorezistent si se unge bine cu unt. Se pun cateva linguri de passata pe fundul vasului, se pun un rand de foi de lasgna, un strat de carne cu ciuperci, peste punem cateva bucatele de branza topitoare, apoi cateva linguri de sos de rosii/passata. Se repeta procedeul pana se termina ingredientele. Ultimul strat sa fie de foi de lasagna, peste care punem sosul Bechamel si branza chedar rasa. Se da vasul la cuptorul incins la 170 grade pentru 35-40 minute. La final se pun ciupercile si se mai lasa in cuptor alte 5 minute. Se lasa lasagna sa se tempereze si apoi se portioneaza si se serveste cu mare pofta. Sa va fie de bine!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu foi proaspete de casa, pui si galbiori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chiftele delicate

Postat de MotanLaOale

Chiftele delicate

Painea se imoaie in apa si se stoarce bine, bine. Ceapa se curata, se da pe razatoarea mica si se lasa la scurs pe o farfurie.  Intr-un castron se amesteca carnea, painea cu cele 2 oua....

Citeste continuarea

Creveti cu broccoli si legume sote

Postat de gurita_ta2005

Creveti cu broccoli si legume sote

Ceapa se toaca marunt, iar morcovul se taie rondele, se pun intr-un wok cu ulei de masline si se lasa pana se inmoaie ceapa, dupa care se acopera cu apa si se lasa la foc mic sa fiarba legumele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.08.2018, 18:19
Nu ma inebunesc dupa lasagna dar la galbiori ma bag....chiar acum erau in piata niste galbiori o frumusete....am zis pas, ca cica n-au loc in bagaj....
la 02.08.2018, 18:33
buna buna
la 02.08.2018, 18:48
Eu nu sunt nazuroasa , Pap tot !!!
la 02.08.2018, 19:04
Ioi, ce papa bun!
la 02.08.2018, 19:10
Foile de lasagna facute in casa sunt cele mai bune!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking