Lasagna cu piept de pui si dovlecel

Postat de simona72 in Lasagna
30 Iun 2015 | 8577 vizualizari
Lasagna cu piept de pui si dovlecel

Nu va mai zic cat e de buna...neaparat sa o probati!:)

Ingrediente

  • 1 cutie foi de lasagna proaspete(de la Lidl am folosit eu)
  • 1 dovlecel marisor sau 2 mai mici
  • 400-500 gr piept de pui
  • 1 ceapa rosie
  • 2-3 catei de usturoi
  • 500 ml suc de rosii
  • 6 linguri ulei de masline
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1-2 linguri zahar brut
  • 1 mana frunze proaspete de busuioc
  • 2 linguri pasta de bulion
  • cateva rosii uscate in ulei+capere
  • pentru sosul alb:
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite pline cu faina
  • 500 ml lapte
  • 100 g cascaval
  • sare dupa gust
  • 1/2 lingurita nucsoara proaspat rasa
  • in plus: 300 g cascaval

Mod de preparare

Pieptul de pui il taiem cubulete si-l dam prin masina de tocat sau maruntit la robotul de bucatarie. Dovlecelul, il spalam, pastram coaja, taiem capetele, si-l taiem in cubulete nu foarte mici. Pudram cu sare dovlecelul taiat si-l punem intr-o strecuratoare pentru 10 minute. Tamponam cu servetele de hartie bucatelele de dovlecel si le calim la foc iute in 3-4 linguri ulei de masline.

Taiem ceapa marunt si o calim in 2-3 linguri de ulei de masline. adaugam usturoiul tocat marunt si-l lasam doar cateva secunde(usturoiul se arde repede la calit si isi schimba gustul). Adaugam carnea tocata, amestecam mereu cu o lingura de lemn sa se desfaca si sa se caleasca uniform. Fiind o carne frageda va avea nevoie de putin timp pentru calit...Adaugam sucul de rosii, bulionul, sare si piper proaspat macinat dupa gust, putin zahar si lasam totul sa fiarba 7-10 minute. La final adaugam busuiocul taiat marunt, caperele si rosiile uscate taiate in felii.

Pentru sosul alb: punem la incins intr-o tigaie/craticioara antiaderenta 3-4 linguri ulei de masline. Adaugam faina si amestecam cu un tel tip para sa se desfaca faina in ulei. Lasam maxim 1 minut sa se prajeasca si adaugam treptata laptele cald in timp ce amestecam cu telul. Cand ajungem la consistenta dorita a sosului adaugam sare, nucsoara si cascaval ras. Amestecam pana da in clocot si cascavalul s-a topit.

Intr-o tava termorezistenta, unsa cu putin ulei de masline, punem  3-4 linguri de sos alb, atat cat sa acopere fundul vasului. Acoperim sosul alb cu foi de lasagna, peste foi punem un alt strat de sos alb, peste sosul allb, cascaval ras, peste cascavalul ras o parte din sosul cu carne, peste bucatele de dovlecel prajit, alt rand de foi de lasagna si repetam operatiunea pana terminam ingredientele, iar deasupra neaparat un strat de cascaval ras. Acoperim vasul cu folie de aluminiu, dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 45 minute. Indepartam folia si mai lasam 10 minute la cuptor sa prinda o crusta aurie deasupra. Serviti lasagna calda. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu piept de pui si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lasagna cu ghebe, sos de rosii, mozzarella si parmezan

Postat de simona72

Lasagna cu ghebe, sos de rosii, mozzarella si parmezan

Ghebele se spala se lasa sa se zvante si se taie marunt din cutit. Se pune la incins 2-3 linguri ulei de masline, se adauga ciupercile, un praf de sare si piper si se calesc la foc iute 5 minute....

Citeste continuarea

Lasagna inedita

Postat de panacris

Lasagna inedita

Într-un vas adânc se pune brânza de vaci, brânza de burduf, ceapa prăjită, ouăle, boabele de porumb scurse de lichid și se amesetecă până se combină...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2015, 12:26
Super buna
la 30.06.2015, 12:27
Vaaaaiii cum arată!
la 30.06.2015, 12:33
Delicioasa
la 30.06.2015, 12:38
la 30.06.2015, 12:42
ce buna este

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking