Lasagna cu spanac si branza

Postat de simona72 in Lasagna
10 Dec 2015 | 11910 vizualizari
Lasagna cu spanac si branza

Imi plac pastele in mod deosebit. Se gatesc usor si rapid, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente si cel mai important, sunt delicioase. Ca orice alte paste, lasagna se poate face in multe feluri. Eu am ales sa le fac de aceasta data fara carne, nu sunt de post, sunt cu spanac si branzeturi, o combinatie irezistibila, pentru mine. Cu aceasta ocazie tin sa multumesc Bucataras.ro si Barrila, pentru premiul frumos oferit!

Ingrediente

16 foi lasagna

  • 1 punga 450 gr spanac congelat(de la Lidl am folosit eu, bulgarasi)
  • 3-4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri pline faina
  • 300-350 ml lapte fierbinte
  • 4 catei de usturoi
  • Sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 400 gr branza proaspata de vaci
  • Un cub de unt pentru uns tava
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • 80 gr branza cu mucegai albastru(nu este obligatoriu, doar daca va place branza)
  • 120 gr cascaval
  • Parmezan

Mod de preparare

Pentru inceput punem la fiert apa cu sare intr-o cratita incapatoare, in care vom fierbe foile de lasagna pentru 1-2 minute, inainte de a monta lasagna.

Punem uleiul la incins, adaugam untul, iar cand acesta s-a topit adaugam faina. Amestecam cu un tel tip para, sa se dezlege faina in ulei si lasam la prajit 1-2 minute. Adaugam laptele fierbinte, amestecam mereu cu telul, pana obtinem un sos Bechamel consistent si cremos. Lasam sosul sa fiarba 2-3 minute. Adaugam spanacul, nu este nevoie sa-l lasati la dezghetat, usturoiul pisat, amestecam mereu sa se dezghete si sa se dezlege spanacul in compozitie. Adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba 10 minute. Lasam sa se racoreasca putin compozitia, adaugam branza dulce de vaci si amestecam.

Asamblare: am folosit o tava patrata 10/10, unsa bine cu unt. Cand umplutura a fost gata, in apa care clocotea am pus pe rand cate 4 foi de lasagna si le-am lasat sa fiarba 1-2 minute, cat sa se inmoaie putin, avand in vedere ca nu este o lasagna care contine sos, foile au nevoie de putina fierbere in prealabil. Pe fundul tavii am pus un strat de foi, o parte din compozitie, am fiert alt rand de foi, le-ai asezat peste compozitie, alt strat de umplutura, alte foi, compozitie si un ultim rand de foi de lasagna. Ouale le-am batut ca pentru omleta cu un praf de sare, am adaugat smantana si am turnat amestecul peste lasagna. Branza cu mucegai albastru am taiat-o cuburi si le-am pus deasupra, iar cascavalul, l-am dat pe razatoarea cu gauri mari si l-am distribuit si pe el uniform peste lasagna. Am dat tava la cuptorul incins la 160 grade pentru 40 minute. Lasam putin sa se racoreasca lasagna, sa o putem taia, sa nu se imprastie si servim cu parmezan sau iaurt gras grecesc. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lasagna cu spanac si branzeturi

Postat de merisor67

Lasagna cu spanac si branzeturi

Pentru sosul de roșii este simplu. Amestecăm ketchupul de casă cu zacusca de ciuperci. Aducem amestecul la punctul de fierbere și îl asezonăm cu 2 căței de usturoi răzuiți, frunze...

Citeste continuarea

Lasagna vegetariana la tigaie cu Delikat- condimente pentru sarmale

Postat de Satisfyyourcravings

Lasagna vegetariana la tigaie cu Delikat- condimente pentru sarmale

Intr-o tigaie (din fonta), se incalzeste putin ulei de masline si  adauga ceapa, usturoiul si ardeiul. Se soteaza 5 minute. Se adauga "carnea tocata", oregano si condimentele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2015, 09:50
O bunatate!!!! Foarte bine ti-a reusit!!!!
la 10.12.2015, 09:52
Pastele nu-s preferatele mele, recunosc, adică prefer jumările de porc cu mămăligă caldă şi varză acră ori cârnaţii şi piftiile. Dar să nu mă abat de la reţetă ).
La nevoie ori când am poftă, mănânc şi paste, iar dacă ar fi să arate ca preparatul tău, poate chiar mai des.
la 10.12.2015, 09:56
Zamfira, multumesc!
la 10.12.2015, 10:02
Padre, mamaliga imi place cel mai si cel mai mult cu branza si smantana. Copil scclifosit fiind, cand mergeam la bunica la tara, mamaliga era preferata mea. Nu am mai intalnit nicaieri gustul ala de atunci...Ma apuca nostalgia Iar jumarile, carnatii si piftia ocazional, iar varza murata merge la mine cu orice) hai ca te intrec la vorbit)
la 10.12.2015, 10:08
Vin la masa la tine

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking