Ingrediente
- 6 foi lasagna
- 300 gr spanac proaspat
- 500 gr dovleac placintar
- sos de rosii (400 ml pulpa de rosii, sare, piper macinat, un catel de usturoi, 1 lingura ulei de masline,1 lingurita zahar busuioc uscat)
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper macinat
- nucsoara macinata
- 100 gr parmezan ras
Mod de preparare
Incingem o lingura de ulei intr-o tigaie . Adaugam spanacul curat, spalat si scurs. Presaram sare si piper si amestecam ocazional pana spanacul se inmoaie bine. Dam jos si presaram un praf de nucsoara.
Dovleacul il taiem bucati, ii scoatem semintele si il punem la cuptor pana se inmoaie. Cand s-a inmuiat scoatem miezul, il presaram cu sare si piper si o lingura ulei de masline si il amestecam bine.
Incingem intr-o craticioara uleiul de masline si adaugam usturoiul taiat fin. Punem pulpa de rosii, sare, piper, zahar, busuiocul uscat si fierbem 5 minute pana sosul se ingroase usor.
Fierbem intr-o cratita apa cu putina sare si punem foile de lasagna, pe rand, cate 1-2 minute, sa se inmoaie usor.
Intr-o tava punem sos de rosii cat sa acopere fundul si asezam 2 foi de lasagna, cat sa acopere fundul tavii. Asezam dovleacul, punem alte 2 foi, spanacul, apoi ultimele 2 foi de lasagna. Turnam deasupra sosul de rosii si dam la cuptor. Cand este aproape gata presaram deasupra parmezanul ras si lasam sa se rumeneasca frumos .
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu spanac si dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|