Lasagna cu vită și ciuperci

Postat de CulinaryRainbow in Lasagna
28 Mar 2015 | 3846 vizualizari
Lasagna cu vită și ciuperci

Am aflat, povestind cu unii și cu alții, că denumirea acestui preparat ar avea origini grecești; vasul în care se pregătește, numindu-se la ei ”lasagnum”. Alții spun că denumirea acestui preparat vine tot din greacă, dar de la niște fâșii de aluat numite ”laganon”. Oricum ar fi, cert este că Lasagna a ajuns până în Anglia, unde a fost pentru prima dată publicată într-o carte de bucate, de-atunci făcându-se cunoscută peste tot în lume. Eu v-am adus Lasagna cu ciuperci și carne de vită, o combinație excelentă peste care am presărat puțin cașcaval afumat care-i dă o savoare inedită.

Ingrediente

  • 12 foi uscate de lasagna
  • 300 g carne tocată de vită
  • 250 g ciuperci
  • un morcov potrivit
  • două cepe
  • 20 cm dintr-o rădăcină de praz
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte
  • 150 ml iaurt
  • 4 linguri cu amidon de porumb
  • o linguriță cu nucșoară măcinată
  • 4 frunze de busuioc mărunțite
  • sare de mare și piper verde
  • unt pentru uns tava
  • ulei de măsline ( opțional )
  • 100 g cașcaval afumat

Mod de preparare

Am pus intr-o tigaie untul impreuna cu legumele curațate și marunțite. Am acoperit-o cu un capac. Ciupercile conțin o mare cantitate de apa, astfel nu va fi nevoie de adaos de lichide iar legumele se vor cali in suc propriu devenind mai savuroase. Dupa aproximativ 10 minute am adaugat condimentele și carnea de vita tocata.

Intre timp am amestecat laptele fierbinte, iaurtul și amidonul impreuna cu puțina sare și piper. Foile de lasagna le-am hidratat cca. 10 minute in apa rece ( foile de lasagna sunt foarte casante iar pentru a le putea manevra mai ușor și pentru a obține un preparat aspectuos este indicat sa le hidratam in prealabil ).

Se pot hidrata și in lapte rece.

Am uns cu unt o tava clasica din sticla termorezistenta ( poate fi și ceramica ) și am așezat 4 foi de Lasagna. Am imparțit cantitatea de umplutura in doua, jumatate din aceasta așezand-o pe toata suprafața tavii.

Am așezat al doilea strat de foi, apoi din nou umplutura iar la final cel de-al trei-lea strat de foi.

Am scufundat totul in laptele pregatit in prealabil și am dat totul la cuptor preț de 30 de minute. Am incins cuptorul din timp pentru ca, mai apoi, preparatul trebuie gatit la o temperatura de 50-60 de grade.

Dupa acest timp am scos Lasagna din cuptor și am razuit cașcavalul deasupra.

Se servește calda iar un pahar de vin roșu demidulce poate satisface toate cerințele unei Lasagna cu carne proaspata de vita.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu vită și ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Lasagna cu sos ragu si ciuperci

Postat de mikidaniro

Lasagna cu sos ragu si ciuperci

Sos ragu: Intr-o cratita punem pe foc un pic de ulei,ceapa si usturoiul taiate solzisori si le lasam pana capata o culoare aurie.Punem carnea tocata,o lasam pana devine albicioasa,adaugam...

Citeste continuarea

Lasagna cu carne si ciuperci

Postat de mihaelar63

Lasagna cu carne si ciuperci

ceapa , ardeiul , usturoiul , se curata , se spala , se taie cuburi marunte si se calesc in ulei .Se adauga carnea ,ciupercile scurse de apa , bulion , sare , piper , boia , foi de dafin , busuioc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2015, 10:23
Delicios !!!
la 28.03.2015, 10:28
la 28.03.2015, 10:30
O bunatate
la 28.03.2015, 10:35
Cat de bine arata!
la 28.03.2015, 10:43
Mulțumesccccc!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking