Ingrediente
- 9 foi de lasagna
- 700 g brânză de vaci
- 6 ouă
- 120 g zahăr
- esență de vanilie
- esență de lămâie
- 100 ml frișcă lichidă
- 2 linguri zahăr pudră
- 1 cană de vișine fără sâmburi
- un praf de sare
- 1 lingură ulei unt (pentru uns vasul)
Mod de preparare
Într-o oală pui apă, un praf de sare și o lingură de ulei. Când începe să clocotească apa, pui foile de lasagna. Le fierbi 6-7 minute, le scoți cu o paletă și le lași să se răcorească pe un prosop curat.
Într-un bol pui brânza fărămițată, 4 gălbenușuri, zahărul măcinat și mixezi. Adaugi esențele și mixezi.
Separat, bați cele 4 albușuri spumă, apoi le încorporezi cu ajutorul unei spatule în compozitia de brânză.
Ungi un vas termorezistent cu unt, așezi 3 foi de lasagna, 1/3 din crema de brânză și 1/3 din vișine. Pui iar foi de lasagna, 1/3 din crema de brânză, 1/3 din vișine, foi de lasagna, brânză și vișine.
Frișca lichidă o mixezi cu cele doua ouă și zahărul pudră și torni acest amestec peste crema de brânză.
Introduci vasul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, până când se rumenește frumos și lasagna este facută (40-50 de minute).
Scoți din cuptor, lași să se răcească și servesti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna dulce, cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|