Lasagna vegetariana cu sos de legume si branza Scamorza

Postat de Satisfyyourcravings in Lasagna
26 Iun 2016 | 2398 vizualizari
Lasagna vegetariana cu sos de legume si branza Scamorza

Ingrediente

  • 1 rosie
  • 50 grame branza Scarmoza
  • 200 grame Ricotta
  • cateva frunze de busuioc proaspat
  • foi proaspete de lasagna
  • Pentru sos:
  • 2 cepe rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 1 praz
  • 3 morcovi
  • 2 tije telina
  • ulei de masline
  • 2 lingurite oregano uscat
  • 30 grame ciuperci de padure uscate
  • 1 vanata mare
  • 70 grame pasta de tomate
  • 400 grame rosii in bulion
  • 500 grame passata
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 foie de dafin
  • 800 ml supa de legume

Mod de preparare

Se hidrateaza ciupercile in apa fierbinte.

Se toaca cepele, morcovii, telina, prazul si cateii de usturoi.

Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare, la foc mediu si se soteaza legumele 10 minute, pana se inmoaie. 

Intre timp, se rade vanata si se toaca ciupecile, pastrand lichidul in care au fost hidratate si se adauga in sos. Se gatesc 20 de minute, la foc mic, amestecand frecvent.

Se adauga oregano, pasta de tomate si frunza de dafin si se mai lasa 2-3 minute, apoi se adauga apa de la ciuperci, rosiile in bulion si passata. 

Se adauga zaharul si supa si se lasa sa fiarba la foc mic 30 de minute- o ora pana cand sosul s-a ingrosat.

Se indeparteaza foia de dafin si se transforma sosul in pasta, cu ajutorul unui blender vertical pentru un sos ceva mai fin (optional). 

Se toana 1/3 din sos intr-un vas potrivit pentru cuptor. Deasupra se aseaza foi de lasagna, astfel incat toata baza sa fie acoperita. Se ung foile cu Ricotta si se alterneaza restul ingredientelor in aceeasi ordine: sos, foi de lasagna si Ricotta pana la terminarea ingredientelor, ultimul strat fiind de sos. 

Se feliaza rosia si se aseaza din loc in loc pe lasagna, la fel ca si branza Scamorza. 

Se ung frunzele de busuioc cu putin ulei si se aseaza si acestea pe lasagna.

Se coace in cuptorul preicalzit la 180 de grade timp de 30 de minute, daca foile de lasagna sunt proaspete sau o ora pentru cele uscate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna vegetariana cu sos de legume si branza Scamorza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Lasagna (reteta video)

Postat de Oana

Lasagna (reteta video)

Mai intai se preparam sosul bolognese: morcovul, ceapa, usturoiul si ardeiul capia le maruntim la robot. Intr-o oala incapatoare se incinge uleiul, punem apoi legumele si le lasam putin sa se...

Citeste continuarea

Lasagna cu carne de pui si ciuperci

Postat de Pungasa_Rogue

Lasagna cu carne de pui si ciuperci

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare. Tija de apio se spala si se taie rondele. Toate aceste legume se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.06.2016, 16:05
la 26.06.2016, 20:10
la 26.06.2016, 22:41
super
la 27.06.2016, 09:14
la 27.06.2016, 09:20
buna!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking