Lasagna vegetariana la tigaie cu Delikat- condimente pentru sarmale

Postat de Satisfyyourcravings in Retete Delikat
19 Iul 2018 | 2346 vizualizari
Lasagna vegetariana la tigaie cu Delikat- condimente pentru sarmale

Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale. Cum sa faci un avid mancacios de carne si produse din carne sa mai incerce din cand in cand si preparate vegetariene? Folosind noile condimente si amestecuri de mirodenii din gama Delikat cu ingrediente 100% naturale.  Pentru aceasta reteta am folosit "carne tocata" vegetariana din proteina din soia condimentata perfect cu Delikat-condimente pentru sarmale si Delikat- oregano uscat.   

Ingrediente

  • 250 grame foi pentru lasagna (eu am folosit cu spanac; de preferat proaspete; dar eu am folosit uscate)
  • 180 grame "carne tocata" vegetariana (se poate inlocui cu linte sau carne tocata de vita si porc)
  • ulei de masline
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 1/2 pachet Delikat- Condimente pentru sarmale
  • 1 lingurita oregano uscat
  • sare, piper
  • 400 grame rosii in bulion
  • 70 grame pasta de tomate
  • 1/2 cana lapte
  • 100 grame braza Cottage (se poate inlocui cu branza proaspata de vaci sau creme fraiche)
  • 100 grame telemea nu foarte sarata
  • 150 grame branza Cheddar si Gouda rase (se pot inlocui cu cascaval)
  • 20 grame Parmezan ras
  • frunze proaspete de busuioc si oregano
  • salata pentru servit

Mod de preparare

Intr-o tigaie (din fonta), se incalzeste putin ulei de masline si  adauga ceapa, usturoiul si ardeiul. Se soteaza 5 minute. Se adauga "carnea tocata", oregano si condimentele pentru sarmale, se ajusteaza focul la mediu spre mare si se lasa 5-8 minute amestecand din cand in cand. Se adauga rosiile in bulion, pasta de rosii si laptele, se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mediu spre mic si se lasa 15-20 de minute, pana devine un sos cremos. Se adauga sare si piper dupa gust.

Intre timp, se fierb foile de lasagna (daca se folosesc cele uscate) cateva minute pana devin usor maleabile. Se scurg de apa si se clatesc sub jet de apa rece. 

Se amesteca branza Cottage cu telemeaua intr-un bol. 

Se transfera jumatate din sos intr-un alt vas, iar in tigaie se asaza cateva foi de lasagna astfel incat tot sosul sa fie acoperit. Se adauga jumatate din cantitatea de branza Cottage si telemea peste, impreuna cu jumatate din cantitatea de Gouda si Cheddar.  Se adauga restul de sos, apoi foile ramase de lasagna, iar la final restul de branza Cottage si telemeaua, branza Cheddar si Gouda si parmezanul. 

Se acopera cu un capac si se lasa la foc mic 20-25 de minute. 

Se lasa putin la racit inainte de a fi taiata. Se serveste cu frunze proaspete de busuioc, oregano si salata. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna vegetariana la tigaie cu Delikat- condimente pentru sarmale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Mousse de ciocolata cu chilli

Postat de diaconta

Mousse de ciocolata cu chilli

Am topit ciocolata pe baie de aburi. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul. Smântâna pentru frisca, împreuna cu laptele le-am pus într-un vas pe foc. Când s-a...

Citeste continuarea

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Postat de simona72

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devine sticloasa. Adaugam ciupercile taiate felii, nu foarte subtiri si lasam sa se caleasca alte 5-7 minute. Spalam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.07.2018, 22:25
N-am făcut lasagna până acum, dar rețeta ta este deja un îndemn...!
la 19.07.2018, 22:55
Nu mă împac eu cu soia, prefer lintea, dar apreciez mult preparatul tău! Cu siguranță e tare gustos... Am și eu în plan o lasagna pe mâine
la 19.07.2018, 22:58
la 19.07.2018, 23:41
Simona, nici eu nu sunt mare fan soia, dar am gasit o firma cu o gama larga de produse din soia care au un gust senzational.
la 20.07.2018, 01:44

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking