Legume gratinate la cuptor cu cascaval de capra in vas de lut
Postat de naomy in Mancaruri de legume
16 Feb 2012 | 9161 vizualizari
Am inventat aceasta reteta ,deoarece ador branzeturile si legumele ,in opinia mea o combinatie de milioane,si cel mai important ca a placut piticului meu ,...va dati seama ce bun a iesi nu ! dar asta va las pe voi sa vedeti si sa apreciati .
Ingrediente
- 9 cartofi potriviti
- 1 gogosar rosu mare
- 1 rosie mare de gradina
- 1 dovlecel potrivit
- 1 vanata
- 1 morcov mare
- 1 praz ( fara frunze)
- 1 fir patrunjel crud
- 2-3 linguri Philadelphia
- 200 gr cubulete de cascaval de capra
- 50 -60 mil unt topit
- un vf cutit busuioc
- sare si condimente dupa preferinta.
- o folie de aluminiu pt acoperit .
Mod de preparare
Dupa cum o sa observati in imagini, am pregatit un vas de lut in care am adaugat untul topit si am taiat rondele fiecare leguma si le-am asezat uniform. Am inceput cu cartofii, urmati de morcov, gogosar, vanata, dovlecelul, prazul, apoi am presarat cu sare si busuioc si am asezat rondelele de rosii si firul de patrunjel. Am invelit vasul de lut cu folia de aluminiu si am dat la cuptorul incins la 180 grade cam 25-30 minute.
Dupa parcursul celor 25 de minute se scoate vasul din cuptor, se inlatura folia si se mai da cam 5 -8 minute pana se gratineaza rosiile si primesc un aspect auriu, apoi se adauga philadelphia si bucatelele de cascaval de capra si se mai lasa cam 5 minute. Se pot servi calde sau reci in functie de preferinta
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume gratinate la cuptor cu cascaval de capra in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Postat de mitinita
Dovleceii se spala, se taie capetele, apoi se feliaza. In tava se pune uleiul si se presara pesmet. Se asaza feliile de dovlecei.
Se amesteca ouale, faina, untul topit, laptele, sarea, praful de...
Citeste continuarea
Postat de rocsi_1612
Curatam cartofii, ii spalam si ii punem intregi la fiert cu un praf de sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca.
Reci, ii dam pe razatoarea cu ochiuri...
Citeste continuarea
Recomandari pentru tine si casa ta
Comentarii
la 16.02.2012, 14:36
felicitari naomi!
la 16.02.2012, 14:37
prezentare,preparare,ingrediente,totul este ce nota 10.
la 16.02.2012, 14:41
as vrea sa adaug ceva ,sianume ca vasul de lut trebuie sa fie nesmaltuit,sau daca totusi este ,sa fie pe din afara.eu am tot din asta (cu smalt prin interior).am cautat prin toate centrele comrciale si n-am gasit niciunul sa nu fie smaltuit la interior.bucatarasele care poseda "vasul roman",se pot numi cu adevarat fericite.ala este cel mai indicat.am si eu acasa unul...dar acasaaaaa!
la 16.02.2012, 14:42
inca odata te felicit pentru rabdarea si delicatetea, cu care prezinti tot ceea ce faci!
la 16.02.2012, 14:43
mi-e ciuda ca nu a aparut chenarul ptr. voturi.nu-i nimic ,o sa revin sa votez...arata prea bine preparatul tau.
Vezi toate comentariile (22)
COMENTEAZA