Legume la cuptor cu branza si mezel

Postat de andaoana in Mancaruri de legume
23 Iul 2013 | 3379 vizualizari
Legume la cuptor cu branza si mezel

Se pot pune orice fel de legume . Eu ieri am adus de la mama legume proaspete si mai aveam prin camara cateva mai vechi si m-am hotarat sa le gatesc .

Ingrediente

  • 1 dovleac
  • 3 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 legatura patrunjel verde
  • marar
  • 100 gr ceva mezel
  • 50gr unt
  • branza
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • 50 ml smantana

Mod de preparare

Legumele se spala si se curata. Se taie cartoful, morcovul si dovleacul rondele subtiri, ceapa cum o preferati sau daca nu va place o puteti lasa deoparte.

Un vas de iena sau altceva care se poate pune la cuptor se unge bine cu unt. Se aseaza in el cartofii si presaram putina sare, se pune ceapa,  morcovul, mezelul taiat cubulete sau rondele (dupa preferinta), punem si dovleacul si branza taiata cubulete. Peste toata compozitia mai punem putin unt (ca sa se scurga printre legume ). Deasupra punem niste marar verde, de preferinta cu bota cu tot (are o aroma mai puternica).

Se da la cuptorul preincalzit la 200 grade .

Cand legumele sunt patrunse (se incearca cu un bat de frigaruie sau cu furculita) se bate oul cu smantana, cu sare (atentie daca branza este foarte sarata puneti mai putina sare) si piper si se toarna peste legume.

Se da din nou la cuptor pentru 5 minute .

Se poate servi cald si rece presarat cu patrunjel . Este foarte bun cu mujdei de usturoi sau cu alt sos care va place .

Va doresc pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la cuptor cu branza si mezel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Legume la cuptor

Postat de Anett

Legume la cuptor

In primul rand pregatim legumele,  curatam si taiem in bucatele mai mici. Conopida introducem in apa clocotita sarata si lasam la fiert 6 minute. Scoatem si lasam sa raceasca. Ungem...

Citeste continuarea

Salata de cartofi cu peste afumat si verdeturi

Postat de andaoana

Salata de cartofi cu peste afumat si verdeturi

Cartofii ii alegem sa aiba cam aceiasi dimensiune ca sa fiarba in acelasi timp. II spalam bine cu apa rece si ii punem la fiert cu coaja . Cand sunt fierti ii lasam la racit si ii curatam de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.07.2013, 10:51
imi place!!!
la 23.07.2013, 10:51
azi este ziua legumelor :
la 23.07.2013, 10:54
arata super
la 23.07.2013, 10:56
la 23.07.2013, 11:13

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking