Legume trase la tigaie, cu sos de rosii

Postat de merisor67 in Mancaruri de post
8 Apr 2015 | 4510 vizualizari
Legume trase la tigaie, cu sos de rosii

O mancarica usoara si gustoasa, cu legume proaspete.

Ingrediente

  • 1 morcov
  • 1/2 radacina pastarnac
  • 1/2 radacina patrunjel
  • 1 radacina telina mica
  • 1 fir praz
  • 1 ardei kapia, rosu
  • 5 catei usturoi
  • 200 gr pasta de rosii
  • 100 ml apa
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • 2 foi dafin
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • 50 ml ulei de masline
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Curatam toate legumele de coaja, de seminte sau ce mai au ele si le spalam.

Radacinoasele le taiem in rondele, sau sferturi de rondele.

Ardeiul il taiem julien ca da mai bine asa in farfurie.

Taiem si prazul tot rondele, la fel si cateii de usturoi.

Punem uleiul intr-o tigaie pe foc, iar cand se incinde, adaugam radacinoasele, presaram putina sare peste ele si le invartim de pe o parte pe alta sa se soteze uniform.

Cand radacinoasele incep sa se patrunda usor, adaugam ardeiul, iar dupa 5 minute adaugam si prazul si rondelele de usturoi si completam cu putina apa.

Asezonam legumele cu condimente, punand pentru inceput cate un praf din fiecare si foile de dafin.

Acoperim tigaia si lasam legumele sa se inabuse usor, dar urmarim sa nu se inmoaie prea rau sa avem de fapt o fleasca in tigaie, trebuie sa fie usor patrunse.

Adaugam pasta de rosii si o lingurita de zahar, mai completam cu putina apa, mestecam de cateva ori, apoi gustam si mai asezonam daca este cazul cu condimente si sare.

Dupa stingerea focului adaugam patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume trase la tigaie, cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Retete similare

Ciorba de cartofi

Postat de oanapl

Ciorba de cartofi

Cureti toate legumele si le speli bine. Ceapa, morcovul si ardeiul le toci cubulete mici si lei pui la fiert in 3 litri de apa. Pui telina, pastarnacul si patrunjelul intregi si le scoti la...

Citeste continuarea

Ghiveci cu legume

Postat de Irina

Ghiveci cu legume

Am pregatit legumele pentru ghiveci: am pus la copt gogosarii, ardeii, vinetele si dovlecelul.  Cartofii i-am curatat de coaja si i-am taiat sub forma de cuburi potrivite, ceapa am taiat-o...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 08.04.2015, 12:39
Meri,pune masa ca vin!
la 08.04.2015, 12:49
vin la masa!!!
la 08.04.2015, 12:51
Hai, fetelor, va astept cu drag, in prag!
la 08.04.2015, 12:55
Ce bine arata!
la 08.04.2015, 12:55
foarte bune!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking