Ingrediente
- 3 ardei kapia rosii
- 1 vanata
- 1 dovlecel
- 400 g piept curcan dezosat fara pelite
- 1 ou
- 1 ceapa rosie tocata
- 1 bucata praz tocat
- 1 legatura patrunjel verde
- 3 linguri orez integral
- 1 lingurita oregano uscat
- sare
- piper
- 100 ml ulei
- 1 pahar bulion rosii
- 1 pahar smantana
- rosii
Mod de preparare
- Kapia se curata, se spala, se taie jumatati, se pun in tava.
- Vinata si dovlecelul se spala, se curata, se scobesc si se aseaza in tava .
- Sarati legumele.
- Carnea de curcan se macina impreuna cu jumatate din patrunjelul verde si miezul vinetei si al dovlecelului [ ramase de la scobitul legumelor]
- Se calesc usor ceapa si prazul in putin ulei. Adugati amestecul de carne tocata.
- Condimentati cu sare, piper si oregano. Adugati 50 ml bulion atit cat amestecul sa se caleasca usor pana carnea incepe sa se albeasca.
- Lasati umplutura sa se raceasca si amestecati cu orezul integral si un ou intreg.
- Cu aceasta umplutura umpleti legumele din tava .Printre legume se toarna sucul de rosii si se stropeste cu ulei.
- Tava se acopera cu o bucata de hartie de copt, fara sa se impacheteze [ dorim ca umplutura sa nu se arda pe deasupra ].
- Dati tava la cuptor 30 minute pana cand legumele sunt patrunse .
- Serviti preparatul cu smanatna, patrunjel verde si rosii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume umplute cu curcan si orez integral" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|